Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Guvernul României adoptă măsuri pentru stimularea personalului medical: Indemnizații și sporuri în domeniul sănătății

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Guvernul României adoptă măsuri pentru stimularea personalului medical: Indemnizații și sporuri în domeniul sănătății

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat joi că Guvernul a emis o ordonanță de urgență referitoare la plata gărzii pentru angajații din domeniul medical, conform informațiilor furnizate de Agerpres.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Această decizie prevede acordarea unor indemnizații cuprinse între 500 și 1.000 de lei pentru medicii specialiști și între 250 și 500 de lei pentru rezidenți. De asemenea, ordonanța reglementează acordarea unor indemnizații în valoare de 500 de lei pentru asistenții medicali, precum și acordarea sporurilor pentru personalul care efectuează ture.

Ministrul Rafila a declarat: „Au fost făcute clarificări cu privire la acordarea acestor indemnizații personalului medical. Medicilor care participă la gărzi li se vor acorda indemnizații între 500 și 1.000 de lei. De asemenea, am inclus o nouă categorie pe care nu trebuie să o neglijăm, ci să o încurajăm să lucreze și să rămână în sistemul de sănătate din România. Astfel, medicii rezidenți vor primi indemnizații echivalente cu jumătate din suma acordată medicilor specialiști, adică între 250 și 500 de lei, pentru efectuarea gărzilor. Astfel, tinerii medici vor beneficia și ei de aceste indemnizații.”

Ordonanța de urgență conține și dispoziții legate de acordarea indemnizațiilor pentru asistenții medicali, moașe și alte categorii de personal din domeniul medical.

Ministrul a mai adăugat: „De asemenea, se precizează modul în care vor fi acordate indemnizații în valoare de 500 de lei pentru asistenții medicali, moașe și alte categorii de personal, precum și sporurile pentru cei care lucrează în ture. Un aspect foarte important, pe care l-am discutat și am luat asupra mea în întâlnirile cu sindicatele, este renunțarea la includerea acestor indemnizații în plafonul de 30% pentru sporuri, astfel încât să nu mai fie nicio piedică în acordarea acestora.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea