Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Guvernul României a alocat fonduri în valoare de 700.000 lei pentru Ziua Națională la Alba Iulia și marcarea Revoluției din 1989

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Guvernul României a alocat fonduri în valoare de 700.00 lei pentru Ziua Națională la Alba Iulia și marcarea Revoluției din 1989

Guvernul României a alocat fonduri în valoare de 700.00 lei pentru organizarea la Alba Iulia a manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României și a marcării Revoluției din 1989.

Citește și: 1 Decembrie, Ziua Națională a României 2023, la Alba Iulia: Subcarpați, Grigore Leșe, Nicolae Furdui Iancu și alți artiști vor concerta în Piața Cetății

În cadrul ședinței de guvern desfășurată azi, 23 noiembrie a.c., s-a aprobat proiectul de hotărâre întocmit de prefectul Nicolae Albu și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, la solicitarea autorităților județene și locale privind alocarea unor fonduri necesare organizării la Alba Iulia a manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României și marcării Revoluției din 1989.

Citește și: 1 Decembrie, Ziua Națională, la Alba Iulia: Parada militară va fi mai mare decât în anii precedenți. Elicoptere, aeronave F-16 și peste 50 de mijloace tehnice militare

Prin adresa Instituției Prefectului – Județul Alba nr. 13352/G/SC/02.11.2023, a fost solicitată suma de 700,00 mii lei din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, destinată organizării evenimentelor prilejuite de Sărbătoarea Națională a românilor: servicii tehnice, expoziții tematice, spectacole culturale cu liber acces la acțiunile culturale pentru publicul larg, lansări de carte, simpozioane și colocvii pe teme istorice și patriotice, etc.

Municipiul Alba Iulia a fost și este un oraș de importanță națională, locul și păstrătorul momentului nașterii ca națiune a românilor, locul în care s-a consfințit și statuat unitatea acestui popor în spațiul Carpato-Danubiano-Pontic.

Putem spune că la Alba Iulia, la data de 1 Decembrie 1918 s-au pus bazele unei noi politici naționale, a unei adevărate Charte a drepturilor și libertăților pentru toți cetățenii României Mari, indiferent de naționalitate. Din acest punct de vedere, Alba Iulia a fost de-a lungul a două milenii o capitală, o reședință administrativă respectabilă și onorabilă, cu impact major în evoluția noastră ca stat și națiune.

Citește și: Masa Populară de 1 Decembrie 2023, la Alba Iulia: Peste 5.000 de porții de varză cu cârnăciori vor fi pregătite pentru cetățeni și turiști

Revoluția din 1989 constituie un alt eveniment marcant din istoria poporului român. Revoluția în județul Alba a început la Cugir în 21 decembrie 1989 și a cuprins Alba Iulia și localitățile învecinate.

Pornind de la aceste considerente, se propune organizarea, la Alba Iulia, a unei serii de evenimente și manifestări în perioada 30 noiembrie –2 decembrie 2023, care să creeze, peste ani, o punte între trecut și prezent, respectiv în perioada 21-28 decembrie 2023.

În cadrul recentei ședințe a Colegiului Prefectural al județului Alba, prefectul Nicolae Albu a solicitat reprezentanților instituțiilor cu atribuții în domeniul siguranței și ordinii publice să intensifice măsurile de ordine şi siguranţă publică şi să suplimenteze efectivele, care vor acționa în zonele cu aglomerări de persoane.

Prefectul Nicolae Albu a insistat referitor la asigurarea căilor de acces, având în vedere că în municipiul Alba Iulia se desfășoară ample lucrări de modernizare a infrastructurii, astfel încât, indiferent de numărul oaspeților veniți în orașul nostru, aceștia să poată circula în condiții corespunzătoare.

Citește și: La mulți ani, România! MESAJE de 1 DECEMBRIE, ZIUA NAȚIONALĂ. FELICITARI și URARI pentru toți care trăiesc și simt românește!

Domnul col. Tudor Pașca, Inspectorul șef a Inspectoratului Jandarmi Județean de Alba, a precizat faptul că pe perioada desfășurării manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României, vor fi sprijiniți și de colegii de la Târgu Mureș, care vor deplasa efective în Alba Iulia.

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a tuturor evenimentelor din spațiul public, jandarmii alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu – IPJ Alba, ISU Alba, Poliția locală – vor întreprinde eforturi pentru asigurarea măsurilor de ordine publică la nivelul municipiului Alba Iulia.

Echipe ale celor trei structuri de ordine publică vor fi prezente în zonele intens circulate, Inspectorul șef al IPJ Alba, dl. cms șef Florin Dogaru precizând că se acționează în sistem integrat pentru asigurarea desfășurării sărbătorii românilor în condiții optime.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament” Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean este CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitnes. Performanța remarcabilă a fost anunțată chiar de sportivă pe pagina de Facebook: ”O cupă în care am strâns […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea