Rămâi conectat

Politică Administrație

Guvernul PSD-ALDE îngroapă România în datorii. Împrumuturi de sute de milioane de euro pe bandă rulantă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Guvernul PSD-ALDE îngroapă România în datorii. Împrumuturi de sute de milioane de euro pe bandă rulantă

Guvernul bagă țara în colaps. Deși se laudă cu o creștere economică accelerată, cei din Executiv continuă să facă împrumuturi de sute de milioane pe bandă rulantă. Economia autohtonă este pe butuci și ne îndreptăm spre o criză extrem de gravă. Ministerul de Finanțe nu se dezminte.

A împrumutat și astăzi 300 de milioane de lei de la bănci, la un randament de 3,28% pe an. Totul s-a întâmplat printr-o emisiune de obligaţiuni de stat tip benchmark cu o maturitate reziduală de 15 de luni, la un randament mediu de 3,28% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii de joi a fost de 300 de milioane de lei, iar băncile au subscris 1,021 miliarde de lei. Vineri este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 45 de milioane de lei la randamentul stabilit joi.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat în mai 2019 împrumuturi de la băncile comerciale de 4,08 miliarde de lei, din care 400 de milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 3,2 miliarde de lei prin redeschiderea unor emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 480 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dana Nanu, candidatul USR pentru Primăria Alba Iulia: ”O alternativă reală care să devină o voce puternică pentru un oraș cu adevărat dezvoltat”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dana Nanu, candidatul USR pentru Primăria Alba Iulia: ”O alternativă reală care să devină o voce puternică pentru un oraș cu adevărat dezvoltat” În cadrul Adunării Generale a Filialei Locale USR Alba Iulia, organizat în data de 18 martie 2024, a avut loc un moment semnificativ pentru comunitatea noastră. Prin vot democratic, întreaga filială a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea