Guvernul PSD-ALDE îngroapă România în datorii. Împrumuturi de sute de milioane de euro pe bandă rulantă

Guvernul PSD-ALDE îngroapă România în datorii. Împrumuturi de sute de milioane de euro pe bandă rulantă

Guvernul bagă țara în colaps. Deși se laudă cu o creștere economică accelerată, cei din Executiv continuă să facă împrumuturi de sute de milioane pe bandă rulantă. Economia autohtonă este pe butuci și ne îndreptăm spre o criză extrem de gravă. Ministerul de Finanțe nu se dezminte.

A împrumutat și astăzi 300 de milioane de lei de la bănci, la un randament de 3,28% pe an. Totul s-a întâmplat printr-o emisiune de obligaţiuni de stat tip benchmark cu o maturitate reziduală de 15 de luni, la un randament mediu de 3,28% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii de joi a fost de 300 de milioane de lei, iar băncile au subscris 1,021 miliarde de lei. Vineri este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 45 de milioane de lei la randamentul stabilit joi.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat în mai 2019 împrumuturi de la băncile comerciale de 4,08 miliarde de lei, din care 400 de milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 3,2 miliarde de lei prin redeschiderea unor emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 480 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

sursa: capital.ro

Facebook Twitter Google+ YouTube 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...