Rămâi conectat

Actualitate

Guvernul încearcă să găsească soluții pentru medicii de familie. Tudose: ”Au fost nevoiți să se transforme mai mult în contabili”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Premierul Mihai Tudose recunoaște că medicii de familie au fost nevoiți să se transforme „mai mult în contabili decât să își facă meseria”, și a anunțat, miercuri, că la nivelul Guvernului se încearcă găsirea unor soluții pentru ajutarea acestora.

„Am avut împreună cu dl viceprim-ministru Ciolacu, cu dl ministru Bodog o discuție, sper eu, bună cu reprezentanții medicilor de familie. (…) Chiar au dreptate și, din păcate, chiar au foarte multă dreptate. Spun din păcate fiindcă sistemul este în continuare foarte greoi, foarte birocratizat și medicii de familie s-au transformat sau au fost nevoiți să se transforme mai mult în contabili decât să își facă meseria. Încercăm să găsim soluții. Prima etapă este vineri, într-o consultare pe draft, și de luni să încercăm, și împreună cu Ministerul de Finanțe, să reglăm niște lucruri”, a declarat Tudose, la începutul ședinței de Guvern.

Premierul a discutat miercuri, la Guvern, cu o delegație a medicilor de familie care au protestat în Piața Victoriei. Protestul, care a început în jurul orei 11,00, a fost anunțat pe site-ul Societății Naționale de Medicina Familiei. „Mâine (miercuri — n.r.), de la ora 11,00, medici de familie și pacienți din toate județele vor veni în Piața Victoriei să militeze pentru un act medical curat și pentru o asistență primară puternică. (…) În piață vor suna ceasurile la fiecare jumătate de oră, iar la ora 12,00 ne vom reînnoi jurământul de medici”, se preciza pe site-ul Societății Naționale de Medicina Familiei.

Reprezentanții medicilor de familie și ai pacienților din mai multe județe au pichetat la începutul lunii sediile prefecturilor și caselor județene de asigurări de sănătate. Ei au acuzat subfinanțarea asistenței medicale primare și imposibilitatea medicilor de familie de a-și practica meseria în condiții optime.

Președintele Societății Naționale de Medicina Familiei, Rodica Tănăsescu, declara, la începutul lunii, că legea în domeniu ar trebui modificată în ceea ce privește regulile administrative de prescriere, unde sunt o mulțime de prevederi care interzic medicului de familie să elibereze rețete cu medicație frecvent folosită și la care pacientul nu are acces, și nu în privința regulilor profesionale.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea