Gunoaie cu însemnele armatei americane, în munții României. Bidoane și ambalaje, aruncate în urma unui exercițiu militar din cadrul NATO

În munții României au fost găsite de către un buzoian, bidoane de apă îmbuteliată și ambalaje de mâncare cu însemnele armatei americane. În zonă, în luna iunie, au avut loc exerciții militare la care au participat Statele Unite ale Americii, Olanda, Germania și România, așadar ambalajele puteau fi aruncate chiar de către soldații români, în contextul în care și statele partenere au primit rații cu mâncare ale US Army.

Cum au scăpat militarii americani indicii că au trecut printr-o zonă izolată din Buzău în timpul unei aplicaţii? Şi-au lăsat gunoaiele împrăştiate într-o poiană în care au făcut pauză pentru hrănire şi hidratare.

Un motociclist buzoian care se antrena pe creasta dealului Ciuhoiu a descoperit peisajul dezolant. ”Eram cu motocicleta, împreună cu un amic, şi ne-a atras atenţia poiana invadată de gunoaie. Am găsit bidoane de apă îmbuteliată în Ungaria şi ambalaje de mâncare pe care scrie Department of Defense, folosite de militarii americani”, spune Ovidiu Turcea, motociclist. Pe o suprafaţă de câţiva metri pătraţi erau împrăştiate pet-uri în care a fost apă şi ambalajele pachetelor de mâncare pe care le-au consumat.

Pe ele scrie Meal, Ready to Eat (MRE) Individual, în traducere: mâncare gata de servit. Este o raţie militară americană pentru 24 ore, concepută de armată pentru a oferi unui soldat energia de care are nevoie pe câmpul de lupta sau antrenament şi include printre alimente şi energizante un mic kit de supravieţuire în pădure, gen chibrituri, hârtie igienică. ”Nu ştim dacă gunoiul a fost lăsat aşa chiar de militarii americani sau a fost împrăştiat de sălbăticiuni sau localnici dintr-un loc în care ar fi fost strâns. Vrem să trimitem poze chiar Ambasadei Statelor Unite”, spune Ovidiu Turcea.

La începutul lunii iunie, dealurile împădurite dintre Monteoru şi Haleş au fost, timp de aproape două săptămâni, teatru de aplicaţii militare ale forţelor de reacţie rapidă din patru ţări NATO. MApN le-a cerut scuze atunci localnicilor pentru deranjul produs de exerciţiile ce au inclus mijloace pirotehnice, atât ziua cât şi noaptea. Aerodromul militar Boboc şi în zona împădurită delimitată de localităţile Sărata Monteoru, Izvoru, Haleş, Tisău, Pietroasele şi Nenciuleşti au fost principalele scene ale exerciţiului, unde au fost dislocaţi aproximativ 1.300 de militari şi peste 30 aeronave militare din patru ţări: România, Germania, Olanda şi Statele Unite ale Americii. În acelaşi timp, raţiile cu mâncare ale US Army nu au fost destinate exclusiv soldaţilor americani, ci au fost împărţite şi militarilor din armatele partenere. Inclusiv soldaţii români participanţi la exerciţiu au primit astfel de recipiente.

sursa: adevarul.ro

Adela SPĂTAR

2 Comentarii

Eu 10 septembrie 2019 at 20:12

Vai,nu pot sa cred.Dar americanii sunt „civilizati”,nu fac asa ceva-sigur localnicii le-au imprastiat.Chiar asa imbecili suntem sa credem asta?Cum sa le imprastie localnicii?Pur si simplu ne rad in nas americanii.La fel si la Fetesti,au distrus culturile oamenilor,cu o ignoranta maxima.Apoi au zis ca au gresit coordonatele.Pai astia ne apara?Daca e atacat Aradul,ei intervin la Craiova,gresind coordonate?NESIMTITI.SPER sa nu-mi blocati comentariul.

Patru Marin 11 septembrie 2019 at 17:53

Este,o provocare….Putin si rusil e-au aruncat…

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...