Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

GREVA GENERALĂ în școlile din ALBA: Aproape 1200 de profesori luptă pentru salarii mai mari. Ce spune vicepreședintele F.S.E despre acțiunea de astăzi

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

GREVA GENERALĂ în școlile din ALBA: Aproape 1200 de profesori luptă pentru salarii mai mari. Ce spune vicepreședintele F.S.E despre acțiunea de astăzi

Astăzi, 22 mai 2023, școlile din județul Alba au fost marcate de începerea unei greve generale organizate de sindicatele din Educație.

Vicepreședintele F.S.E., Profesor Cârcoană Bogdan Petru, a făcut mai multe declarații pentru ziarulunirea.ro în legătură cu această acțiune, subliniind susținerea sa pentru greva organizată de cadrele didactice și eforturile depuse pentru asigurarea supravegherii copiilor care au ales să meargă la școală.

CITEȘTE ȘI: Profesorii sunt în grevă generală, la Ministerul Educației se lucrează de zor. Anunțul de ultimă oră al Ligiei Deca

Potrivit datelor furnizate de 70% din unitățile școlare din Alba, aproximativ 1200 de membri ai sindicatului au participat la greva generală, marcând astfel nemulțumirea din rândul personalului didactic cu privire la condițiile de muncă și remunerație.

Este demn de remarcat faptul că acțiunea a decurs fără incidente, demonstrând responsabilitatea și determinarea celor implicați.

Profesorul Cârcoană a subliniat că una dintre prioritățile grevei a fost asigurarea supravegherii copiilor care au ales să meargă la școală în timpul acestei perioade.

Măsuri adecvate de siguranță și protecție au fost luate pentru a se asigura că elevii care au decis să meargă astăzi la școală sunt în siguranță și își pot continua activitățile școlare într-un mediu protejat.

Vicepreședintele FSE a ținut să mulțumească părinților care au înțeles situația cu care se confruntă profesorii și au fost alături de aceștia în demersul lor pentru îmbunătățirea condițiilor din învățământ.

De asemenea, vicepreședintele F.S.E. a transmis un mesaj de unitate și solidaritate către profesorii care nu au participat la greva generală.

Acesta a evidențiat faptul că îngrijorările și nemulțumirile exprimate de membrii sindicatului reprezintă preocupări comune ale întregii comunități educaționale și că doar printr-o abordare unită vor putea fi găsite soluții viabile și durabile. De asemenea, Bogdan Cârcoană a dat asigurări părinților asupra faptului că acest an școlar nu va fi înghețat și că examenele se doresc a se desfășura într-un cadru cât mai normal pentru elevi.

Update: În urma culegerii integrale a datelor, s-a raportat faptul că un număr de 1562 de membri de sindicat au participat la greva de astăzi, potrivit reprezentanților, cu 135 mai mulți decât la referendumul pentru această măsură.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Sute de copii la Urban Playfield în Alba Iulia. Fotbal, baschet sau turn de escaladă, printre sporturile, oferite pentru distracția celor mici

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO FOTO: Sute de copii la Urban Playfield în Alba Iulia. Fotbal, baschet sau turn de escaladă, printre sporturile, oferite pentru distracția celor mici Cetatea Alba Carolina s-a transformat într-un teren de joacă pentru primul weekend Urban Playfield, 18-19 mai! Alba Iulia este primul oraș din cele 10 din România prin care evenimentul urmează să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea