Rămâi conectat

Economie

Grecia a mai primit un ajutor de 130 de miliarde de euro

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
  • Salvată în al 13-lea ceas!
  • Băncile vor şterge 107 miliarde de euro din datoria statului elen

     Miniştrii de Finanţe ai zonei euro au aprobat marţi dimineaţa planul de salvare a Greciei, care cuprinde un ajutor public şi o ştergere parţială a datoriei greceşti deţinută de creditori privaţi, în valoare de 107 miliarde de euro, relatează AFP. Grecia va beneficia de un ajutor public în valoare de 130 de miliarde de euro în cadrul celui de-al doilea plan de salvare şi unui efort mai important decât era prevăzut din partea sectorului privat, care a acceptat să suporte 53,5 la sută din datoria greacă. Premierul grec, Lucas Papademos s-a declarat marţi „foarte satisfăcut” că a putut obţine promisiunea unui plan de salvare fără precedent pentru a evita falimentul ţării sale şi a dat asigurări că reformele promise în schimb vor fi realizate după alegeri. Cu ajutorul acestui ajutor fără precedent, Grecia urmează să fie în măsură să ramburseze o creanţă în valoare de 14,5 miliarde de euro până la 20 martie şi să evite intrarea în faliment.
Negocierile au durat atât de mult deoarece principalii finanţatori ai Greciei au relevat că sunt necesare câteva miliarde de euro în vederea reducerii datoriei ţării la 120 la sută din PIB până în 2020, aşa cum doreau Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi anumite ţări din zona euro, ca Germania şi Luxemburg. În final, planul de salvare va permite reducerea îndatorării la nivelul de 120,5 la sută până în 2020, de la 160 la sută cât este în prezent. (T.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Cifra de afaceri în industrie, creștere cu 5,4% în primele două luni din anul 2024 – date INS

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cifra de afaceri în industrie, creștere cu 5,4% în primele două luni din anul 2024 – date INS Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 5,4% în termeni nominali, în primele două luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2023, datorită avansului înregistrat în industria prelucrătoare (+7,1%), informează miercuri Institutul Naţional de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea