Rămâi conectat

Sport

Gloria Bistrița-Năsăud – Metalurgistul Cugir 0-1 (0-1) | “Roș-albaștrii”, la al treilea succes consecutiv

Dan HENEGAR

Publicat

în

Metalurgistul Cugir a obţinut o nouă victorie, a treia consecutivă, în Liga a 3-a la fotbal, 1-0 (1-0), în deplasare, cu Gloria Bistriţa-Năsăud. Golul victoriei a fost înscris de Tudor Şaucă, în minutul 23. 

*Lucian Itu: „Am dovedit maturitate”

 

Am jucat ceea ce ne-am propus în această confruntare dificilă, în care am avut și probleme de lot. Este important succesul, am dovedit maturitate și am știut să gestionăm momentele mai dificile. Îmi felicit elevii pentru modul cum au abordat duelul, sunt 3 puncte firești după derularea ostilităților într-un meci cu două reprize diametral opuse, primul act controlat de noi, respectiv un al doilea mitan în care adversarii au avut o mai bună posesie”, a declarat antrenorul Lucian Itu.

Gruparea de sub Drăgana a reconfirmat că se simte confortabil pe poziția secundă, cu 26 de puncte, mai ales că venea după două meciuri adjudecate, 7-1 la Jucu cu “virușii verzi” și 2-0 în derby-ul județean cu Unirea Alba Iulia. Jocul tur a fost unul spectaculos, câștigat de gruparea pregătită de Lucian Itu, scor 4-2 (1-2), cu oaspeții conducând în două rânduri, inclusiv la pauză. De altfel, bilanțul întâlnirilor directe pe a treia scenă cuprinde doar victorii ale “roș-albaștrilor”, 5 la număr, inclusiv una la “masa verde” pentru neprezentare (2016), un 3-2 la Bistrița sub comanda lui Cristian Coroian (2015) și un alt 3-2 la Cugir (în 2019, dublă Lucian Itu).

Bistrițenii îi au în efectiv pe foștii echipieri cugireni, Horazio Vărărean și Ovidiu Stoianof. Ultimul, un experimentat atacant, are 6 reușite și împreună cu colegul din avanpostruri Marius Curtuiuș a semnat 14 din totalul celor 21 de goluri. Gloria câştigase un singur meci din ultimele 4 (2-0 cu CS Ocna Mureș), adunând 4 puncte în acest răstimp.

Cugirenii au dominat categoric prima jumătate a primei reprize în disputa de pe stadionul „Jean Pădureanu”. Astfel reuşita lui Şaucă (pasă decisivă Cocan), din minutul 23, a venit absolut firesc. Un avantaj care a netezit misiunea elevilor antrenorului Lucian Itu de a obţine un nou succes în campionat.

După primirea golului, bistriţenii s-au străduit din răsputeri să aibă şi ei un cuvânt de spus în meci, însă până la pauză nu au reuşit să pună în vreun fel în pericol poarta apărată de R. Opric.

În ultimele secvenţe ale primului mitan Metalurgistul îşi putea dubla avantajul. După o acţiune impetuoasă în flancul stâng, Selagea a finalizat cu un şut-centrare, iar mingea, neajunsă de Şaucă, bine poziţionat, a trecut la mică distanţă de bara din stânga portarului Ivan.

În minutul 58 un şut-centrare al lui P. Păcurar a creat deranj mare în careul amfitrionilor, mingea fiind respinsă de la un metru de linia porţii de unul dintre apărătorii Gloriei. În replică, un şut peste de la marginea careului mare, poziţie centrală, al lui Curtuiuş (60).

Gazdele puteau restabili egalitatea pe tabelă la reluarea cu capul a lui Meşter (68) şi la o altă lovitură cu capul bună, a lui Curtuiuş (78), în această a doua situaţie de gol mingea lovind, înainte de a părăsi terenul, razant, şi bara. Între aceste ocazii ale bistriţenilor, Cocan putea înscrie şi el, însă a reluat din interiorul careului, lateral dreapta, pe lângă poarta Gloriei.

Cugirenii au evoluat în inferioritate numerică din minutul 89, când Tănăsescu, introdus pe teren în repriza a doua, a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene.

Ambele combatante au abordat disputa de la Bistriţa cu serioase probleme de efectiv, consemnându-se 6 absenţe în tabăra gazdelor (Sulici, Enescu, Stoianof – suspendaţi; Potra, Pop, Mitruscsak – accidentaţi), respectiv 5 indisponibilităţi la cugireni (M. Lupu, Şt. Radu, Udrea, Al. Rus şi Tăban).

Gloria: Ivan – Milandru, Meșter, Patca, A. Dicu – Luncan, Nalați/cpt,. A. Damian, Joca – Curtuiuș, Chirlejan; rezerve Checicheș, S. Mureşan, Gal, Runcan, Trifan, Cr. Mihali, Andrecuț. Antrenor Dănuț Matei.

Metalurgistul: R. Opric – L. Contra, Vlădia,  I. Grozav, Vitinha – Șaucă/ cpt, Boldea, P. Păcurar (90, M. Neagu), Nicula  (72, Tănăsescu) – Selagea (72, Șuteu), Cocan; rezerve: Perjeriu, N. Bănică, Al. Popescu, L. Itu, Andriuc, S. Itu. Antrenor Lucian Itu – principal.

Arbitri S. Vădana, D. Lucaciu, Cl. Georgiu (toți Cluj-Napoca) Observatori T. Marchiș (Baia Mare), I. Suciu (Tg. Mureș)

Lucian DĂRĂMUŞ

Foto: CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud (facebook)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea