// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Gicu Grozav rămâne în Turcia! La Bursaspor, după ce a reziliat contractul cu Karabukspor

Atacantul albaiulian Gicu Grozav, purtătorul tricoului cu numărul 10 al echipei naționale, rămâne în Turcia, la Bursaspor, până la finele stagiunii, după ce și-a reziliat, de curând contractul cu Karabukspor, din pricina problemelor financiare ale acestora.

La Bursaspor, Gicu îl va avea coechipier pe Bogdan Stancu, un alt component al primei reprezentative.

Bursaspor se clasează pe locul 9 în Turcia, iar primul joc oficial în 2018 va fi marți, returul din Cupa Turciei, cu Genclerbirligi, pentru ca duminică, 21 ianuarie să întâlnească în Super Lig pe Istanbul BB. Tocmai liderul stagiunii, împotriva căruia a marcat la debutul în Turcia, la Karabukspor, un gol de senzație, în victoria cu 3-1

Fotbalistul în vârstă de 27 de ani a refuzat ofertele venite din țară, de la CFR Cluj şi FCSB, preferând să joace în continuare în străinătate. În vara lui 2017, a semnat cu turcii de la Kardemir Karabukspor, pentru care a marcat de două ori, în 14 prezenţe în campionat. Se ştie că fosta sa echipă a traversat o puternică criză financiară, jucătorii neprimindu-şi salariile timp de 5 luni, iar românii din lot şi-au reziliat contractele. Purtătorul tricoului cu numărul “10” la echipa naţională a României a rămas în Turcia, de unde a mai avut ofertă și de la Kayserispor, pregătită de Marius Șumudică. Cotat la două milioane de euro de site-ul de specialitate transfermarkt.de, Gheorghe Grozav (27 de ani) are parte în Turcia de a treia aventură externă a carierei, după Belgia (Sandard Liege, 2010-2012) şi Terek Grozny (2013-2017).

Potrivit publicaţiilor din Turcia, mijlocaşul de 27 de ani şi-a reziliat contractul cu Karabukspor, şi ar urma să semneze zilele următoare un contract valabil pe 6 luni cu Bursaspor, antrenată de francezul Paul Le Guen

Bursaspor a avut de-a lungul timpului mulţi jucători români în componenţă, Gicu Grozav urmând să fie al 11-lea român ce evoluează pentru formaţia turcă, după B. Vintilă,  Vaişcovici, Rednic, Niţu, Miu, Ioan Lupescu, Kiriţă, I. Ganea, Frăsineanu şi Bogdan Stancu, fiind antrenată la un moment dat de Gică Hagi.

Gicu Grozav a refuzat o revenire în Liga 1, în această iarnă, şi a semnat cu Bursaspor. Astfel, decarul naţionalei va continua să joace în Turcia, după ce a plecat de la Karabukspor, o echipă cu probleme mari financiare. Grozav a semnat cu turcii pe şase luni, până la finalul acestui sezon, şi va fi coleg cu Bogdan Stancu.

 

Grozav nu e primul jucător român plecat de la Karabukspor în această iarnă. Paul Papp şi-a găsit în această săptămână contract tot în Turcia, la Sivasspor. Tănase şi Găman, alţi doi jucători de la Karabuk, sunt doriţi intens în Liga 1, de FCSB, respectiv CS U Craiova, însă, potrivit informaţiilor Digi Sport, au oferte mult mai tentante din punct de vedere financiar din Super Liga turcă.

 

 

Dan HENEGAR