Rămâi conectat

Actualitate

Gicu Grozav – gol pentru România contra Poloniei, Nicuşor Stanciu la debut în naţională!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Doi ex-unirişti, Gheorghe Grozav şi Nicuşor Stanciu au fost titulari în echipa naţională a României, în prima partidă amicală din 2013 a reprezentativei, pierdută categoric de formaţia lui Piţurcă împotriva Poloniei, scor 1-4 (1-4). Gicu a izbutit golul de onoare al reprezentativei „tricolorilor” (formată numai din fotbalişti din Liga 1) în minutul 41, după o gravă eroare a portarului advers şi a fost înlocuit la pauză, la fel ca şi Nicuşor Stanciu.

Alături la intonarea imnului, Gicu Grozav (nr. 7 pe tricou) şi Nicuşor Stanciu (nr. 14) sunt ambii fotbalişti lansaţi în fotbalul mare de Unirea Alba Iulia, echipă aflată în pragul desfiinţării. Gicu (22 ani, acum la Petrolul Ploieşti) a fost vândut în 2010 la Standard Liege pentru 350.000 de euro, iar Nicuşor Stanciu (19 ani) a plecat în 2011 la FC Vaslui, care a plătit 225.000 de euro. Nicuşor a bifat azi prima prezenţă la naţionala mare, el fiind convocat în premieră de selecţioner cu ocazia stagiului de pregătire din Spania, iar Gicu a marcat al 4-lea său gol la naţională (unul la Istanbul în preliminariile CM 2014) din 7 întâlniri. Cei doi reprezintă viitorul fotbalului românesc, în timp ce echipa unde au învăţat tainele fotbalului se pregăteşte să dispară.

*Nicuşor Stanciu şi Alexandru Giurgiu la „tineret”

Dacă Gicu Grozav rămâne sub comanda lui Piţurcă pentru partida de verificare de miercuri, cu Australia, Nicuşor Stanciu va bifa o altă acţiune, a reprezentativei de „tineret”. Miercuri 6 februarie 2013, începând cu ora locală 18:00 (aceeaşi ca şi la Bucureşti), pe stadionul din complexul sportiv „Sheriff” din localitatea Tiraspol, va avea loc jocul amical dintre echipele naţionale de tineret ale Moldovei şi României, urmând să evolueze jucătorii eligibili pentru C.E. „Under 21” ediţia 2013 – 2015, în speţă, cei născuţi după 01.01.1992. Emil Săndoi i-a solicitat pentru această acţiune şi pe ex-uniriştii Nicuşor Stanciu şi Alexandru Giurgiu (transferat de curând la Astra Giurgiu, debutant la tineret).

Foto Gazeta Sporturilor


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea