Rămâi conectat

Actualitate

GHINION pentru doi elevi din Alba: NU au fost repartizați la liceu, deși mediile lor de admitere au fost peste 8

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

GHINION pentru doi elevi din Alba: NU au fost repartizați la liceu, deși mediile lor de admitere au fost peste 8

Rezultatele repartizării computerizare pentru admiterea la liceu din acest an a reprezentat unul dintre cele mai importante momente pentru absolvenții clasei a VIII-a din județul Alba și din țară.

În total, aproape 120 000 de elevi și-au exprimat opțiunile în cursul acestui an. Din păcate, pentru 6.852 dintre aceștia, repartizarea s-a încheiat cu o dezamăgire, întrucât nu s-au regăsit pe niciun loc dorit.

În județul Alba, potrivit informațiilor furnizate de pe platforma admitere.edu.ro, 313 candidați au rămas nerepartizați, din cei 1770 înscriși.

CITEȘTE ȘI: ADMITERE LICEU 2022: S-au PUBLICAT REZULTATELE de la repartizarea computerizată. Vezi la ce liceu ai fost ADMIS

Un elev al Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Alba Iulia, a cărui medie de admitere a fost 8.04 ( din care media de absolvire a fost 9.43), nu a fost repartizat pe niciun loc dorit de către acesta.

De asemenea, un alt elev din Alba, de la Liceul Teoretic „Petru Maior” din Ocna Mureș, cu media de admitere 8.08, a avut parte de același deznodământ. Potrivit platformei admitere.edu.ro, acesta a ales să candideze în județul Cluj.

Când rămân elevii nerepartizați la liceu

În cazul în care candidatul nu are loc la nici una din opțiunile exprimate pe fișă, el rămâne nerepartizat în această sesiune de admitere și va trebui să participe la o sesiune ulterioară, organizată numai pe locurile rămase libere în această sesiune.

Situația poate apărea în cazul în care candidatul nu a exprimat suficiente opțiuni, opțiunile exprimate de el fiind ocupate înaintea lui de alți candidați care au medii mai mari.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea