Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Ghid al achiziţiilor publice de lemn şi produse de lemn elaborat de ALEA

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Un ghid al achiziţiilor publice de lemn şi produse din lemn va fi finalizat până la începutul lunii iulie 2012 în cadrul proiectului „Către o exploatare sustenabilă a lemnului” finanţat de Comisia Europeană, în cadrul căruia partenerul din România este Agenţia Locală a Energiei Alba. Acest document va fi propus autorităţilor publice din mai multe ţări ale lumii, inclusiv din România, cu scopul de a precede introducerea unor standarde de achiziţie corectă a lemnului.
Practic, este vorba despre nişte recomandări pe care administraţiile publice sunt invitate să şi le asume atunci când organizează licitaţii pentru achiziţie de lemn şi produse din lemn. Dintre acestea, printre cele mai importante este principiul verificării provenienţei lemnului pe tot lanţul, de la recoltarea lemnului până la produsul achiziţionat. Printre obiectivele proiectului se numără convingerea unei mase critice de autorităţi locale europene că achiziţiile publice în materie de lemn trebuie să respecte standardele europene de achiziţie corectă a lemnului, provenit dintr-o exploatare durabilă a pădurilor dar şi creşterea suprafeţelor forestiere de pădure exploatate în mod durabil. Bugetul total al proiectului este de 650.000 euro din care 75% reprezintă cofinanţare europeană. Bugetul ALEA pentru acest proiect este de 45.000 euro, iar durata de desfăşurare de 30 de luni. Asociaţi ai proiectului în România sunt Direcţia Silvică Alba, Direcţia Silvică Maramureş, Parcul Naţional Maramureş. (N.L.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

FOTO | SUBIECTELE la Evaluarea Națională 2024 pentru clasa a II-a, la Limba Română: Ce au avut de rezolvat elevii

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO | SUBIECTELE la Evaluarea Națională 2024 pentru clasa a II-a, la Limba Română: Ce au avut de rezolvat elevii Elevii de clasa a II-a din România au susținut luni, 13 mai 2024, proba scrisă la Limba română din cadrul Evaluării Naționale. La primul exercițiu au avut de scris o felicitare pentru o colegă cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea