Rămâi conectat

Sport

Germania – Argentina, marea finală a Campionatului Mondial de Fotbal 2014 *Brazilia vs. Olanda în meciul pentru bronz

Tudor Stan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Încet, încet, una dintre cele mai spectaculoase Cupe Mondial de Fotbal din istorie (aşa o numesc specialiştii) a ajuns la final. După colaj finalamai multe meciuri memorabile în grupe, sâmbătă şi duminică vor fi împărţite medaliile şi trofeul ediţiei cu numărul 20, care va fi ridicat deaspura capului de unul dintre cei doi căpitani, Lahm sau Messi. Iată parcursul celor două echipe până în finală:

Germania a făcut parte din Grupa G de unde s-a calificat în optimi de pe primul loc cu 7 puncte în urma victoriilor 4-0 cu Portugalia şi 1-0 cu SUA şi a egalului, 2-2 cu Ghana. În optimi, nemţii i-au învins pe Algerieni, scor 2-1 după prelungiri, în timpul regulamentar fiind 0-0. În sferturile de finală, Germania a întâlnit Franţa, partida fiind decisă de un singur gol marcat în primul mitan de fotbaliştii lui Joachim Low. Cel mai bun meci al mondialului pentru Germania a venit în semifinale, unde a întâlnit ţara gazdă, Brazilia, echipă căruia i-a administrat o lecţie de fotbal, învingând-o cu un neverosimil 7-1, goluri înscrise de Muller, Klose (care a devenit cel mai bun marcator din istoria campionatelor mondiale cu 16 reuşite), Kroos – 2 şi Schurrle – 2. Golul de onoare al brazilienilor a fost reuşit de Oscar pe finalul partidei.

De cealaltă parte, Argentina a avut victorii la limită în fiecare partidă, fiind trasă pur si simplu în competiţie de geniul Messi, care a adus victoriile „pumelor” în fiecare meci din grupă. În primul meci de la CM 2014, Argentina a învins Bosnia cu 2-1, apoi Iranul, asiaticii punându-le mari probleme sud-americanilor care au reuşit golul victoriei în prelungiri prin Messi. În ultimul meci din grupă, Argentina a trecut de Nigeria cu 3-2 şi s-a calificat în optimi. În prima fază eliminatorie, Messi şi compania au dat de Elveţia, formaţie care le-a pus mari probleme argentinienilor, pe care a învins-o în stil italian, scor 1-0 în ultimele minute ale prelungirilor, scorul din timpul regulamentar fiind 0-0. Nici în sferturi echipa lui Sabella nu a strălucit, calificându-se după un nou sec 1-0 în faţa puternicei formaţii, Belgia. În penultimul act al competiţiei, Argentina a întâlnit Olanda, echipă care dădea senzaţia că va juca cea de a 6-a finală, însă duelul dintre cele două partituri a fost cel mai urât de la acest mondial, fără prea mari ocazii la cele două porţi, duel decis în final după executarea loviturilor de departajare. Sud-americanii au trecut de europeni cu 4-2 după penalty-uri, portarul argentinian Romero, parând loviturile lui Vlaar şi Sneijder. La Argentina au transormat, Messi, Garay, Aguero şi Maxi Rodriguez, pe când olandezii au marcat de la punctul cu var prin Robben şi Kuyt.

Finala de duminică, transmisă în direct pe TVR 1 cu începere de la ora 22.00, va fi un meci de care pe care, cele două pretendente la trofeul suprem, întâlnindu-se în alte două finale ale Campionatului Mondial din 1986 şi 1990. În anul 1986, Argentina cu Maradona în teren a trecut de Germania (de Vest pe atunci) cu 3-2, însă nemţii s-au răzbunat 4 ani mai târziu, în anul 1990, când au câştigat cu 1-0. În caz de victorie, Germania va egala Italia la trofee, 4 la număr, pe când în cazul unei victorii ale argentinienilor, aceştia vor aduna 3 trofee şi vor ajunge la numărul Germaniei. În finala mică se vor întâlni marele perdante ale semifinalelor, Brazilia şi Olanda, meci transmis de TVR 1, sâmbătă de la ora 23.00. Aşadar, mizăm pe experienţa şi omogenitatea nemţească sau alegem tehnica şi spiritul sud-americanilor?


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea