Rămâi conectat

Actualitate

Garda Națională de la Alba Iulia va participa în acest weekend la Festivalul de reconstituire istorică Campo Multiepoca, organizat la Roma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Garda Națională de la Alba Iulia va participa în acest weekend la Festivalul de reconstituire istorică Campo Multiepoca, organizat la Roma.

Garda Națională de la Alba Iulia este compusă din voluntari albaiulieni care dau viață formațiunii de soldați români transilvăneni care a contribuit la buna desfășurare a evenimentelor de la Alba Iulia, din 1 decembrie 1918. Excelenta lor organizare militară a constituit unul dintre argumentele forte pentru care Alba Iulia a fost aleasă ca loc pentru Marea Adunare Națională ce avea să hotărască unirea Transilvaniei cu României.

Trupa de reenactment de la Alba Iulia a apărut în anul 2016 în urma unui proiect câștigat de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia în sesiunea de finanțare a Administrației Fondului Cultural Național.

Pe lângă reconstituirea echipamentelor și executarea unor manevre militare specifice, scopul formațiunii este acela de a prezenta publicului informații legate de istoria Unirii de la 1 decembrie 1918.

Deplasarea în Italia este organizată de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Vremea în România îm următoarea lună

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Vremea în România îm următoarea lună Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a explicat că această perioadă în care avem ploi, ninsori la munte și vreme rece în general va mai dura cel puțin până săptămâna viitoare, ulterior urmând a înregistra o creștere a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea