Rămâi conectat

Societate

Gârbova de Sus – strălucirea unei monografii

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Gârbova de Sus s-a desfăşurat cea de a II-a ediţie a manifestării culturale „Fiii satului”. Ca invitaţi: primarul municipiului Aiud, domnul Josan, patru preoţi, prof. univ. Ion Bedeleanu, redacţia publicaţiei „Dacoromania” reprezentată prin Ioan Străjan, Ilie Furdui, Ion Mărgineanu, parlamentarul Coclici, directori, membri ai unor societăţi.
În cuvântul său primarul Aiudului a făcut un apel la unitate, la iubirea de moşie, la a nu părăsi casa părintească. Sufletul întregii manifestări a fost doamna Iustina Sima, sora sa, la invitaţia căreia interpreţi de muzică populară din sate învecinate, echipe de dansuri populare au dat scenic glas frumuseţii tradiţiei, a obiceiurilor şi datinilor strămoşeşti. Cu acest prilej a fost lansată „Monografia satului Gârbova de Sus”, autoare Iustina Sima, o monografie solidă, documentată, ediţie finală, care cuprinde peste 200 de pagini, format înalt. Monografia doamnei Iustina este un exemplu de dăruire, fală şi vrednicie. Sătenii au acum o fereastră deschisă spre lume. Despre ea au vorbit Ion Mărgineanu, doamna Forosegan din Zlatna, Ion Străjan, Ion Bedeleanu.
S-o felicităm pe Iustina Sima pentru felul în care a făcut din cea de a II-a ediţie a „Fiilor satului” o lecţie de cultură şi dăruire. În acest context scriitorul Ion Mărgineanu a donat (dăruit) localnicilor, unor invitaţi, 60 de titluri de carte din creaţia proprie.
Ion  AIUDEANU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

Floriile 2024. Duminica Floriilor Ortodoxe și Catolice 2025, 2026. Obiceiuri, tradiții și superstiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Floriile 2024 • Când pică Floriile în următorii ani: Duminica Floriilor Ortodoxe și Catolice în 2024, 2025. Floriile ortodoxe 2024 sunt în 28 aprilie, iar Floriile catolice 2024 în 24 martie. Paștele Ortodox 2024 este în 5 mai, iar Paștele Catolic 2024 în 31 martie. În Duminica Floriilor, românii ortodocși sărbătoresc Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea