Gârbova de Sus – strălucirea unei monografii

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

La Gârbova de Sus s-a desfăşurat cea de a II-a ediţie a manifestării culturale „Fiii satului”. Ca invitaţi: primarul municipiului Aiud, domnul Josan, patru preoţi, prof. univ. Ion Bedeleanu, redacţia publicaţiei „Dacoromania” reprezentată prin Ioan Străjan, Ilie Furdui, Ion Mărgineanu, parlamentarul Coclici, directori, membri ai unor societăţi.
În cuvântul său primarul Aiudului a făcut un apel la unitate, la iubirea de moşie, la a nu părăsi casa părintească. Sufletul întregii manifestări a fost doamna Iustina Sima, sora sa, la invitaţia căreia interpreţi de muzică populară din sate învecinate, echipe de dansuri populare au dat scenic glas frumuseţii tradiţiei, a obiceiurilor şi datinilor strămoşeşti. Cu acest prilej a fost lansată „Monografia satului Gârbova de Sus”, autoare Iustina Sima, o monografie solidă, documentată, ediţie finală, care cuprinde peste 200 de pagini, format înalt. Monografia doamnei Iustina este un exemplu de dăruire, fală şi vrednicie. Sătenii au acum o fereastră deschisă spre lume. Despre ea au vorbit Ion Mărgineanu, doamna Forosegan din Zlatna, Ion Străjan, Ion Bedeleanu.
S-o felicităm pe Iustina Sima pentru felul în care a făcut din cea de a II-a ediţie a „Fiilor satului” o lecţie de cultură şi dăruire. În acest context scriitorul Ion Mărgineanu a donat (dăruit) localnicilor, unor invitaţi, 60 de titluri de carte din creaţia proprie.
Ion  AIUDEANU

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei