Rămâi conectat

Ştirea zilei

GALERIE FOTO: Ce poți vedea din 1 Mai la Parcul Dendrologic din Alba Iulia – Plimbare prin inima naturii

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Parcul Dendrologic din Alba Iulia27Parcul Dendrologic – „Dr. Ioan Vlad” din Alba Iulia se deschide pentru public din 1 Mai, iar intrarea este liberă timp de o lună. Parcul are o suprafaţă de 21 ha şi reprezintă cel mai amplu proiect de punere în valoare și utilizare ca atracție turistică și de agrement, respectiv educație pentru natură și cicloturism a unei bogății naturale locale, din judeţul Alba, fiind una dintre cele mai frumoase zone de relaxare din România.

Parcul adăpostește peste 1100 de specii de plante din toate colțurile lumii şi dispune de o parcare de 600 mp, alei pietonale, coșuri de gunoi, locuri de odihnă, podețe și alte amenajări. Programul de funcționare pe durata acestei veri este între orele 9.00-21.00, intrarea fiind gratuită pe toată perioada lunii mai. Începând din luna iunie Parcul Dendrologic din Alba Iulia80tarifele de intrare sunt: 1 leu pentru copii și 2 lei pentru adulți. Mai multe detalii puteți găsi pe www.parc.apulum.ro

Perla zonei de agrement, respectiv Parcul dendrologic a fost gândit după sistemul britanic, cu poteci unduite, în aşa fel încât pentru a descoperi în întregime frumuseţea acestuia trebuie parcurs întregul traseu, deoarece nu poţi să vezi şi nici să ştii exact ce urmează la o distanţă de 50 de metri. Sistemul peisager este realizat astfel încât oferta naturală a parcului este permanentă. Pe timp de vară aici este o oază plină de verdeaţă prin cele peste 1100 de specii forestiere, ornamentale dar şi plante unicat, majoritatea fiind aclimatizate liber. Specii pendente, arbori, şi plante care unele înfloresc în lunile ianuarie-februarie, altele în mai-iunie, astfel că în acelaşi loc pe parcursul anului privirea îţi este delectată de o cromatică diferită a peisajului. Iarna sunt specii care îşi păstrează frunzele, sau care prind un colorit de iarnă.

Parcul Dendrologic se află pe Valea Popii şi se poate ajunge de pe Calea Moţilor spre strada Varese sau de pe strada Detunata – Nazareth Ilit – Valea Popii.

[nggallery id=1600]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea