Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Gala Vinurilor. Alba 2013 – un nou produs de promovare turistică a județului. Concurs între micii producători de vin

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Joi, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Hotel Parc din Alba Iulia a fost prezentată prima ediție a „Galei Vinurilor. Alba 2013” – un nou produs turistic, constituit din vinurile județului Alba, la care au participat Ion Dumitrel președintele Consiliului Județean Alba, Alin Cucui vicepre;edinte CJ, Dan Popescu director Departamentul de Turism din CJ, Ioan Stanciu președintele Asociației Țara Vinului Alba, Csaba Toth producător mic autorizat.

Potrivit organizatorilor evenimentului, „Consiliul Județean Alba are bucuria și onoarea de a vă oferi, începând cu acest an, un nou produs turistic, constituit din vinurile județului Alba. Funcționând totodată atât ca element în strategia de promovare turistică a județului Alba (ca zonă viniviticolă premium a României), cât și ca unul din vectorii de forță a imaginii județului din punct de vedere turistic, vinurile județului Alba vor fi esențiale pentru definirea identității întregului județ.

Pentru ca aceste vinuri să ajungă acolo unde li se cuvine – în vinoteci, în pivnițe, în crame, pe mesele recepțiilor oficiale, în restaurantele unităților de cazare, pe mesele localnicilor, în rucsacul turiștilor și, nu în ultimul rând, pe rafturile magazinelor de specialitate și nu numai –, vinurile județului Alba vor fi oferite de către o serie de producători. Ei sunt producători mari (Jidvei), producători medii – Domeniile Boieru (Ciumbrud) și producători mici. Mai precis, vinurile județului vor fi desemnate după cum urmează:

  • din partea producătorului Jidvei
  • din partea producătorului Domeniile Boieru, Ciumbrud
  • în urma unui concurs de vinuri, organizat de Asociația „Țara Vinului”, care va avea loc vineri, 24 mai 2013, la Aiud. La concurs vor participa vinuri mai puțin controlate, cu cantitate variabilă, create de micii producători din toate podgoriile județului (Alba Iulia, Aiud, Sebeș-Apold, Târnave). Extrem de semnificativ este faptul că acest concurs va fi jurizat de către 7 experți din țară și străinătate, provenind din țări renumite pentru vinurile lor.

Momentul oficial de lansare a vinurilor județului va avea loc vineri, 24 mai 2013, în cadrul evenimentului Gala vinurilor. Alba 2013. Vor participa, la eveniment, membrii juriului, oficialități ale județului, proprietari de pensiuni și hoteluri din rețeaua HORECA, producători de vinuri și șefi ai instituțiilor de presă din județul Alba.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea