Rămâi conectat

Curier Județean

Gabriel Pleșa (primarul municipiului Alba Iulia): Îi rog pe albaiulieni să sprijine activ lupta cu pandemia. Revenirea la normalitate depinde de fiecare dintre noi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alba Iulia și județul Alba se confruntă cu o creștere îngrijorătoare a cazurilor noi de îmbolnăviri cu noul virus SARS-COV-2, iar evoluția situației depinde acum de fiecare dintre noi și de modul în care înțelegem să manifestăm o conduită preventivă în comunitate. Vedem cu toții presiunea imensă de pe sistemul medical, dar mai ales eforturile cadrelor medicale care luptă zi de zi cu acest virus. În această luptă fiecare gest contează și poate cântări cât o viață de om.

În ultimele zile, Alba Iulia a depășit incidența de 7 cazuri la 1000 de locuitori, fapt ce a determinat apariția în spațiul public a informației conform căreia municipiul ar putea intra în scenariul de carantină. Vă asigur că am cerut să nu se aplice măsuri care presupun carantinarea orașului și nu se va impune în acest moment o astfel de măsură drastică, dar trebuie să sporim cu toții eforturile pentru a limita răspândirea virusului și pentru a opri creșterea numărului de îmbolnăviri.

În același timp, administrația locală analizează, împreună cu celelalte autorități din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba, posibilitatea redeschiderii, în condiții de maximă siguranță, a creșelor din Alba Iulia, dar și posibilitatea redeschiderii graduale a grădinițelor. Redeschiderea creșelor și grădinițelor este cerută de foarte mulți părinți din Alba Iulia, dar și de agenții economici care simt, pe lângă criza declanșată de pandemie, și presiunea angajaților care nu au cu cine să își lase copiii.

Ne apropiem de Ziua Națională a României și vă asigur că, în calitate de primar al capitalei de suflet a tuturor românilor, cu responsabilitate și respect pentru valorile naționale, voi propune, împreună cu prefectul de Alba, Nicolae Albu, și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, o serie de manifestări prin care să sărbătorim ziua de 1 Decembrie. Manifestările dedicate Zilei Naționale a României vor fi organizate cu respectarea strictă a regulilor pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2. Sunt sigur că, alături de reprezentanții instituțiilor județene, vom găsi soluțiile pentru ca, și în acest an, inimile noastre să fie împreună în Cealaltă Capitală.

Sărbătorile de Iarnă vor fi în acest an marcate de pandemie, astfel încât, alături de colegii mei din primărie, analizăm cu seriozitate modul în care pregătim orașul și Cetatea pentru sărbători. Vă asigur că nu vom mai cheltui sumele din anii precedenți pentru iluminatul festiv, ba chiar intenționăm să renunțăm la a împodobi orașul cu instalații luminoase. În schimb, vrem să redirecționăm acești bani spre zona medicală și spre susținerea eforturilor celor care luptă cu pandemia.

În calitate de primar al municipiului Alba Iulia vă rog să dați dovadă de responsabilitate și să respectați toate măsurile și recomandările autorităților sanitare. În aceste vremuri teoriile conspiraționiste trebuie ignorate, iar masca este singura barieră reală care poate face diferența între viață și moarte. Haideți să purtăm corect și cu responsabilitate masca în toate zonele publice, să evităm pe cât posibil zonele aglomerate și să păstrăm distanțarea socială.

Cu toții ne dorim ca viața noastră să revină la normal, însă normalitatea începe cu modul în care fiecare dintre noi se comportă. Masca purtată mereu în public, o atingere a sufletelor în locul atingerii de mâini, o dezinfectare corectă și permanentă, toate sunt gesturi mărunte, dar care cântăresc cât o viață. De la aceste gesturi mărunte începem să reconstruim normalitatea socială.

Vă doresc tuturor sănătate și credință că împreună putem depăși aceste vremuri dificile!

Gabriel Pleșa,

Primarul municipiului Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate Comercianții din Aiud au fost controlați de polițiștii care au dat amenzi de 41.000 de lei și au constatat mai multe nereguli. Citește și: 72 de șoferi testați pentru droguri sau alcool la volan în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea