Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Fundaţia Kronospan anunţă lansarea unei burse internaţionale împreună cu Babson College, Boston (SUA)

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Fundaţia Kronospan desfăşoară proiectele sociale ale companiei Kronospan, liderul mondial în producţia de plăci pe bază de lemn (www.kronospan-worldwide.com). Obiectivul fundaţiei este de a se implica în mod activ pentru a crea programe şi activităţi care sprijină dezvoltarea socială, economică şi culturală a comunităţilor locale în care ne desfăşurăm activitatea, ţinând seama de valorile care ne definesc şi pe care le promovăm constant – respect, integritate, excelenţă.
Activitatea fundaţiei este concentrată în două direcţii majore: protecţia mediului şi educaţie.
Despre Bursa Kronospan
Situat lângă Boston, Massachussets, Babson College a fost recunoscut pe parcursul ultimilor 10 ani ca având unul dintre cele mai bune programe de studii economice din lume. Fiind o instituţie privată, admiterea se face pe baza unor criterii deosebit de stricte, studenţii săi numărându-se printre cei mai talentaţi din lume. Kronospan are o colaborare de lungă durată cu Colegiul Babson şi apreciem în mod deosebit educaţia antreprenorială şi experienţa practică pe care le au studenţii de la Babson. Pentru a forma viitori lideri, Kronospan va finanţa anual câte un tânăr cu o bursă completă pentru 4 ani, în domeniul ştiinţelor. Bursa oferită de Fundaţia Kronospan include toate costurile legate de prezenţa la cursuri, respectiv: taxa de admitere, cazare şi masă, manuale, asigurare medicală, transport în Statele Unite ale Americii şi retur. Contribuţia Fundaţiei Kronospan pentru întregul program de burse de 4 ani este de 1 milion de dolari.
Elevii care vor aplica la această bursă vor trebui să demonstreze că au performanţe şcolare de excepţie şi că vor absolvi liceul printre primii din generaţia lor. În plus, trebuie să aibă calităţi de lider şi să se implice activ în viaţa comunităţii în care locuiesc. În cadrul acestui program, după primul an, bursierilor li se va oferi oportunitatea unui stagiu de practică în timpul verii, în cadrul companiei Kronospan, cu posibilitatea de a fi angajaţi de companie la finalizarea bursei. Kronospan şi Babson College caută persoane motivate şi întreprinzătoare, care să îşi dorească să studieze în cadrul uneia dintre cele mai bune universităţi din lume, să relaţioneze cu alţi tineri excepţionali şi, la final, să aibă o contribuţie pozitivă în cadrul comunităţii lor.
În data de 5 noiembrie 2011 vom fi onoraţi să îl avem alături de noi pe domnul Gosselin Grant, Dean, Undergraduate Admission, care va face o prezentare detaliată a Babson College, a programului de şcolarizare şi a bursei oferite. Evenimentul va avea loc la Braşov Business Park, str. Ionescu Crum, nr. 1, Sala George Enescu. La eveniment sunt invitaţi să participe atât elevi din clasele a XI-a şi  a XII -a, cât şi profesorii lor coordonatori.
lDespre Fundaţia Kronospan
Fiind convinşi că doar o educaţie temeinică poate duce la formarea unor indivizi responsabili atât faţă de propriile lor interese, cât şi faţă de comunitatea în care trăim, am decis să ne implicăm în mod deosebit în programe care susţin şi dezvoltă educaţia. Am pornit la drum conduşi de cuvintele lui Nelson Mandela: „Educaţia este cea mai puternică armă pe care o puteţi folosi pentru a schimba lumea”. Acesta este motto-ul definitoriu al programelor noastre în domeniul educaţiei, la care se adaugă încrederea în tineri, pentru că ei reprezintă entuziasmul, dinamismul, creativitatea necesară pentru a putea progresa. Grupul Kronospan a fost permanent interesat de crearea unei culturi proprii care să motiveze şi să stimuleze creativitatea la toate nivelele operaţionale şi manageriale. Fundaţia Kronospan duce mai departe programele corporaţiei, convinsă de necesitatea de a reinvesti în comunitate şi în oameni.
În primul an, numai cetăţenii români vor fi eligibili pentru a candida la Bursa Kronospan. În următorii ani, vor putea candida şi cetăţeni din alte state est europene. Oana Bodea, directorul Fundaţiei Kronospan ne-a declarat: „Bursa Kronospan este o oportunitate excelentă pentru orice tânăr care doreşte să aibă acces la unul dintre cele mai bune programe de învăţământ din lume, menit în principal să dezvolte spiritul antreprenorial şi leadership-ul. Avem încredere în potenţialul tinerei generaţii din România şi de aceea ne aşteptăm la o participare cât mai mare la întâlnirea stabilită în data de 5 noiembrie 2011”. La rândul său, Jacob Levinson, director exporturi, Kronospan China (Alumnus Babson) a spus: „Babson a deschis drumul pe care am păşit către cariera din cadrul companiei Kronospan. De la experienţa din primul an, când studenţii sunt finanţaţi de către colegiu pentru a-şi deschide propria afacere, la cursurile ulterioare de contabilitate şi finanţe, Babson mi-a oferit instrumentele pe care le folosesc zilnic pentru a-mi îndeplini sarcinile în cadrul Kronospan. Sunt încântat de faptul că fundaţia va oferi această oportunitate excepţională sub forma unei burse”.
lDespre Babson College
Babson College oferă patru ani de educaţie în domeniul afacerilor, ce conferă viitorilor lideri abilitatea de a aborda societatea cu o mentalitate antreprenorială (Entrepreneurial Thought and Action®). Recunoscut timp de 15 ani consecutiv ca făcând parte din primele 20 de programe business din Statele Unite, misiunea Colegiului Babson este simplă, dar îndrăzneaţă: „Să formeze lideri care să creeze valoare economică şi socială… oriunde”. Acţionând astfel, Colegiul Babson formează liderii de care lumea are nevoie: cei care pot anticipa şi conduce schimbarea, care înţeleg perspectiva globală, care motivează grupurile ce împart un scop comun.
Situat la 20 de kilometri de Boston, în Wellesley, Massachusetts, atmosfera de la Colegiul Babson abundă în activităţi intelectuale, culturale, sportive şi sociale. Având ţelul de a educa lideri la nivel global, 27 la sută dintre studenţii de la Babson provin din mediul internaţional, reprezentând 67 de naţiuni din întreaga lume.
Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi.
Persoana de contact: Florina Anca – [email protected]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea