Rămâi conectat

Cultură Educație

Fundaţia Kronospan anunţă lansarea unei burse internaţionale împreună cu Babson College, Boston (SUA)

Publicat

în

    Fundaţia Kronospan desfăşoară proiectele sociale ale companiei Kronospan, liderul mondial în producţia de plăci pe bază de lemn (www.kronospan-worldwide.com). Obiectivul fundaţiei este de a se implica în mod activ pentru a crea programe şi activităţi care sprijină dezvoltarea socială, economică şi culturală a comunităţilor locale în care ne desfăşurăm activitatea, ţinând seama de valorile care ne definesc şi pe care le promovăm constant – respect, integritate, excelenţă.
Activitatea fundaţiei este concentrată în două direcţii majore: protecţia mediului şi educaţie.
Despre Bursa Kronospan
Situat lângă Boston, Massachussets, Babson College a fost recunoscut pe parcursul ultimilor 10 ani ca având unul dintre cele mai bune programe de studii economice din lume. Fiind o instituţie privată, admiterea se face pe baza unor criterii deosebit de stricte, studenţii săi numărându-se printre cei mai talentaţi din lume. Kronospan are o colaborare de lungă durată cu Colegiul Babson şi apreciem în mod deosebit educaţia antreprenorială şi experienţa practică pe care le au studenţii de la Babson. Pentru a forma viitori lideri, Kronospan va finanţa anual câte un tânăr cu o bursă completă pentru 4 ani, în domeniul ştiinţelor. Bursa oferită de Fundaţia Kronospan include toate costurile legate de prezenţa la cursuri, respectiv: taxa de admitere, cazare şi masă, manuale, asigurare medicală, transport în Statele Unite ale Americii şi retur. Contribuţia Fundaţiei Kronospan pentru întregul program de burse de 4 ani este de 1 milion de dolari.
Elevii care vor aplica la această bursă vor trebui să demonstreze că au performanţe şcolare de excepţie şi că vor absolvi liceul printre primii din generaţia lor. În plus, trebuie să aibă calităţi de lider şi să se implice activ în viaţa comunităţii în care locuiesc. În cadrul acestui program, după primul an, bursierilor li se va oferi oportunitatea unui stagiu de practică în timpul verii, în cadrul companiei Kronospan, cu posibilitatea de a fi angajaţi de companie la finalizarea bursei. Kronospan şi Babson College caută persoane motivate şi întreprinzătoare, care să îşi dorească să studieze în cadrul uneia dintre cele mai bune universităţi din lume, să relaţioneze cu alţi tineri excepţionali şi, la final, să aibă o contribuţie pozitivă în cadrul comunităţii lor.
În data de 5 noiembrie 2011 vom fi onoraţi să îl avem alături de noi pe domnul Gosselin Grant, Dean, Undergraduate Admission, care va face o prezentare detaliată a Babson College, a programului de şcolarizare şi a bursei oferite. Evenimentul va avea loc la Braşov Business Park, str. Ionescu Crum, nr. 1, Sala George Enescu. La eveniment sunt invitaţi să participe atât elevi din clasele a XI-a şi  a XII -a, cât şi profesorii lor coordonatori.
lDespre Fundaţia Kronospan
Fiind convinşi că doar o educaţie temeinică poate duce la formarea unor indivizi responsabili atât faţă de propriile lor interese, cât şi faţă de comunitatea în care trăim, am decis să ne implicăm în mod deosebit în programe care susţin şi dezvoltă educaţia. Am pornit la drum conduşi de cuvintele lui Nelson Mandela: „Educaţia este cea mai puternică armă pe care o puteţi folosi pentru a schimba lumea”. Acesta este motto-ul definitoriu al programelor noastre în domeniul educaţiei, la care se adaugă încrederea în tineri, pentru că ei reprezintă entuziasmul, dinamismul, creativitatea necesară pentru a putea progresa. Grupul Kronospan a fost permanent interesat de crearea unei culturi proprii care să motiveze şi să stimuleze creativitatea la toate nivelele operaţionale şi manageriale. Fundaţia Kronospan duce mai departe programele corporaţiei, convinsă de necesitatea de a reinvesti în comunitate şi în oameni.
În primul an, numai cetăţenii români vor fi eligibili pentru a candida la Bursa Kronospan. În următorii ani, vor putea candida şi cetăţeni din alte state est europene. Oana Bodea, directorul Fundaţiei Kronospan ne-a declarat: „Bursa Kronospan este o oportunitate excelentă pentru orice tânăr care doreşte să aibă acces la unul dintre cele mai bune programe de învăţământ din lume, menit în principal să dezvolte spiritul antreprenorial şi leadership-ul. Avem încredere în potenţialul tinerei generaţii din România şi de aceea ne aşteptăm la o participare cât mai mare la întâlnirea stabilită în data de 5 noiembrie 2011”. La rândul său, Jacob Levinson, director exporturi, Kronospan China (Alumnus Babson) a spus: „Babson a deschis drumul pe care am păşit către cariera din cadrul companiei Kronospan. De la experienţa din primul an, când studenţii sunt finanţaţi de către colegiu pentru a-şi deschide propria afacere, la cursurile ulterioare de contabilitate şi finanţe, Babson mi-a oferit instrumentele pe care le folosesc zilnic pentru a-mi îndeplini sarcinile în cadrul Kronospan. Sunt încântat de faptul că fundaţia va oferi această oportunitate excepţională sub forma unei burse”.
lDespre Babson College
Babson College oferă patru ani de educaţie în domeniul afacerilor, ce conferă viitorilor lideri abilitatea de a aborda societatea cu o mentalitate antreprenorială (Entrepreneurial Thought and Action®). Recunoscut timp de 15 ani consecutiv ca făcând parte din primele 20 de programe business din Statele Unite, misiunea Colegiului Babson este simplă, dar îndrăzneaţă: „Să formeze lideri care să creeze valoare economică şi socială… oriunde”. Acţionând astfel, Colegiul Babson formează liderii de care lumea are nevoie: cei care pot anticipa şi conduce schimbarea, care înţeleg perspectiva globală, care motivează grupurile ce împart un scop comun.
Situat la 20 de kilometri de Boston, în Wellesley, Massachusetts, atmosfera de la Colegiul Babson abundă în activităţi intelectuale, culturale, sportive şi sociale. Având ţelul de a educa lideri la nivel global, 27 la sută dintre studenţii de la Babson provin din mediul internaţional, reprezentând 67 de naţiuni din întreaga lume.
Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi.
Persoana de contact: Florina Anca – [email protected]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Luni, 24 ianuarie 2022, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba propune publicului un program dedicat Unirii Principatelor Române, care poate fi urmărit online, pe pagina de socializare a instituției, începând cu ora 09.00.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Pornind de la simbolistica evenimentului rămas în istorie și sub numele de Mica Unire, documentat în colecțiile bibliotecii de Ana Maria Pienar, bibliograful instituției, echipa bibliotecii a pregătit diverse momente și materiale, care vor fi postate pe tot parcursul zilei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Recomandări de carte pentru copii și adulți, expoziții tematice, lecturi și prezentări video, informații inedite despre evenimentul care a contribuit la realizarea statului național unitar român, dar și incursiuni în memoria culturală a românilor, oferite de prof. Daniela Floroian, prin intermediul unor tablouri și fotografii celebre ce ilustrează atât portul popular la 24 ianuarie 1859, cât și hora la români, Hora Unirii, toate se regăsesc în programul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Dincolo de oferta online, vă așteptăm să ne treceți pragul și să descoperiți numeroasele titluri dedicate primului domnitor al Principatelor Unite, volume în care puteți găsi atât corespondențe, acte, scrisori și documente, cât și legende și mărturii despre Alexandru Ioan Cuza și Mica Unire.

Activitățile sunt organizate de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și se derulează în cadrul proiectului 4.7 Zile Speciale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Un episod special al seriei permanente „Istoria României într-un obiect”, dedicat uneia dintre cele mai cunoscute lucrări de artă asociate acestui important moment istoric, „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, va fi lansat la ICR New York pe 24 ianuarie.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Luni, începând cu ora 21.00, ora României, pe canalele de social media ale Institutului (Facebook, Instagram, YouTube) va avea loc premiera mini-documentarului „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, care va explica publicului american circumstanţele unirii Moldovei şi Ţării Româneşti pornind de la viziunea plastică a unuia dintre întemeietorii picturii româneşti moderne.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul este realizat în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti (MNIR), textul şi prezentarea video aparţinându-i specialistei MNIR, dr. Cristina Păiuşan-Nuică. Conceptul filmului este semnat de Bogdan Opreanu.

Tabloul „Proclamarea Unirii Principatelor” surprinde momentul în care, la Bucureşti, în sala Adunării Elective, Alexandru Ioan Cuza este ales domn al Ţării Româneşti după ce, în prealabil, avusese loc alegerea sa în fruntea Moldovei. Potrivit Cristinei Păiuşan-Nuică, „Proclamarea Unirii Principatelor, capodoperă din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României şi simbol al naţiunii române, poate fi asemănat, ca importanţă istorică şi tehnică de a surprinde tensiunea momentului, cu lucrarea lui John Trumbull Declaration of Independence, păstrată în rotonda Capitoliului, tablou-simbol al naţiunii americane”.

Una dintre seriile cel mai bine primite ale programului nostru, „The History of Romania in One Object”/ „Istoria României într-un obiect” a fost lansată în luna mai a anului 2020 şi derulată în parteneriat cu câteva mari muzee româneşti: Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, Muzeul de Istorie a Moldovei din Iaşi, Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa.

Prin intermediul acestui proiect au fost prezentate până acum nu mai puţin 38 de exponate, artefacte şi vestigii reprezentative pentru istoria ţării noastre.

sursa: news.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Publicat

în

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Oficialii de la Ministerul Educației au publicat programa pentru examenul de Bacalaureat din acest an.

Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2022: Programul probelor pentru sesiunile din VARĂ și din TOAMNĂ

Reprezentanții Ministerului Educației au publicat noile programe pentru examenul de Bacalaureat 2022, care sunt, în mare măsură cele ce au fost aprobate prin ordinul de ministru nr. 3.237 din 2021.

Din fiecare disciplină pentru examen, care se învață în anul terminal, ministerul a eliminat anumite conținuturi, dar diferențele sunt mici față de acum doi ani, când a fost tăiată toată materia din semestrul al II-lea.

Elit - Gustul Desăvârșit

CLICK AICI PENTRU PROGRAMA LA MATEMATICĂ LA BACALAUREATUL 2022

Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS

Pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Perioada de înscriere pentru sesiunea de vară începe din 23 mai. În perioada 20-23 iunie sunt probele scrise, iar afișarea primelor rezultate va avea loc pe 27 iunie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare