Fundașul Ionuț Neag (CSU Alba Iulia), la Unirea Alba Iulia! Transfer de marcă pentru defensiva “alb-negrilor”

Unirea Alba Iulia reușește o achiziție importantă, formația lui Mihai Manea întărindu-se la nivelul defensivei prin înregimentarea lui Ionuț Neag, fost internațional de juniori și de tineret al României. Fundașul în vârstă de 25 de ani a părăsit astfel pe CS Universitatea Alba Iulia, unde a ajuns vara trecută, promovând recent în Liga a 4-a. O mutare oarecum surprinzătoare, însă se poate spune că cele două formații din Alba Iulia au făcut schimb de fundași în această vară, în condițiile în care Potopea a ajuns în “alb-albastru” sub comanda lui Vasile Ursu.

Mai sunt mici detalii de pus la punct în aceste zile, după s-au parafat documentele de reziliere cu CS Universitatea Alba Iulia, însă apărătorul poate fi considerat deja transferat la divizionara terță din Cetatea Marii Uniri, cu care s-a și antrenat în ultimele zile, dar transferul nu va fi rezolvat până la ora meciului de mâine, cu Industria Galda, din Cupa României. “Am vorbit cu antrenorul Mihai Manea, dânsul m-a capacitat să fac acest pas, să accept propunerea. Este o provocare să joc pentru Unirea Alba Iulia, Liga a 3-a reprezintă o opțiune mai tentantă”, a declarat Ionuț Neag.

Prezent la Campionatul European Under 17 din Serbia, în 2011, cu reprezentativa „tricoloră” condusă de Adrian Văsâi, împreună cu alţi doi albaiulieni, Fabian Himcinschi şi Eduard Schuller, Ionuţ Neag nu a jucat niciodată, până vara trecută, la nivel de seniori în judeţul natal, el plecând în 2008 de la LPS Sebeş la Şcoala „Ardealul” din Cluj. Apărătorul central a evoluat până în prezent la „U” Cluj, Petrolul Ploieşti – în prima ligă, Gaz Metan Mediaş, CSM Rm. Vîlcea, Juventus Bucureşti și ACS Energeticianul. La o vârstă fragedă, în urmă cu peste un deceniu, pe când avea 12-14 ani, I. Neag a mai fost legitimat la Unirea Alba Iulia, copii, în grupa de vârstă fiind coleg cu F. Himcinschi și Schuller

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...