Rămâi conectat

Ştirea zilei

Funcția de director al DGASPC Alba, remunerată cu aproape 14.000 de lei pe lună, vizată de trei candidați

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Funcția de conducere a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba (DGASPC), remunerată cu aproape 14.000 de lei brut lunar, este vizată de trei candidați.

În 7 noiembrie s-a încheiat perioada de depunere a dosarelor de candidatură în cadrul concursului lansat pentru ocuparea postului de director general, după ce acesta a fost vacantat în vara acestui an.

Au fost înregistrate dosarele a trei candidați: Valentin Frăcea (director adjunct al DGASPC, care momentan ocupă prin delegație funcția de director general interimar al direcției), Mihaela Albu (fost subprefect și prefect de Alba din partea PNL, actualmente jurist în cadrul Instituției Prefectului Alba) și Ana Popescu (inspector social superior la Biroul de Inspecție Socială din cadrul AJPIS Alba).

Locul a rămas vacant după ce fostul director, Sorin Valerian Chirilă, care a condus instituția timp de 15 ani, a fost obligat să se retragă ca urmare a împlinirii vârstei legale de pensionare. El a fost eliberat din funcție prin vot al consilierilor județeni în ședința din 13 iunie 2018, ocazie cu care au decis totodată preluarea conducerii DGASPC, pe bază de delegație, de către directorul adjunct al instituției, Valentin Frăcea. Anunțul de concurs a fost afișat pe site-ul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP) în data de 19 octombrie. Data de susținere a probei scrise este 20 noiembrie 2018.

În perioada următoare vor fi analizate dosarele celor trei candidați pentru a se stabili dacă aceștia îndeplinesc condițiile impuse. ”Candidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile prevăzute de art. 54 din Legea nr.188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici (r2), cu modificările şi completările ulterioare: studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, în unul dintre următoarele domenii: asistenţă socială sau sociologie, psihologie sau ştiinţe ale educaţiei, drept, ştiinţe administrative, sănătate, economie sau management, finanţe, contabilitate (pot participa la concursul organizat pentru ocuparea postului şi absolvenţi cu diplomă de licenţă ai învăţământului universitar de lungă durată în alte domenii decât cele prevăzute mai sus, cu condiţia să fi absolvit studii de masterat sau postuniversitare în domeniul administraţiei publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice); studii de masterat sau postuniversitare absolvite în domeniul administraţiei publice, management, ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, în condiţiile legii; vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice: minimum 7 ani”, se arată în anunțul de recrutare.

Postul de conducere al DGASPC, cea mai ”grea” instituție din subordinea CJ Alba, cu peste 1.000 de angajați și mii de beneficiari în tot județul, este remunerat cu 13.775 de lei brut lunar. Cel mai probabil bătălia se va da între Valentin Frăcea și Mihaela Albu. Primul este un om și un specialist al sistemului, care activează de foarte mulți ani în cadrul DGASPC Alba. Mihaela Albu se bucură în schimb de susținerea politică a PNL Alba. Ea a ocupat pentru scurt timp, în perioada 2016 – 2017, funcțiile de subprefect și prefect al județului Alba. Numele soțului său, Nicolae Albu, secretar general adjunct în Biroul Politic Județean al PNL Alba și consilier județean, a fost vehiculat pentru ocuparea funcției de vicepreședinte al CJ Alba în această primăvară, după dispariția tragică a lui Alin Cucui. Deși era cotat printre favoriți, Nicolae Albu nu a mai candidat, vorbindu-se la vremea respectivă despre un posibil troc politic privind postul de la conducerea DGASPC, pentru care ar fi urmat să fie susținută soția sa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea