Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Fraude alimentare la 39% dintre unităţile verificate. Deşi se folosesc grăsimi hidrogenate, consumatorilor li se spune că sunt brânzeturi sau caşcaval

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

S-au controlat 284 de unităţi din 18 judeţe şi din municipiul Bucureşti pentru a verifica conformitatea produselor folosite la patiserii, pizzerii, restaurante şi alte unităţ. La 39% dintre acestea,  s-au constatat abateri, transmite Ministerul Agriculturii.

S-au aplicat amenzi în valoare de 855.000 şi s-a stabilit că persistă fenomenul substituirii produselor sănătoase obţinute din procesarea laptelui cu specialităţi obţinute din grăsimi hidrogenate. Ministerul vorbeşte despre ”fraude alimentare”, întrucât consumatorilor li se spune că se folosesc brânzeturi şi caşcaval.

Sursa citată precizează că s-au reluat verificările în judeţele Argeş, Teleorman, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinţi şi municipiul Bucureşti, la 104 operatori economici (din care 34 patiserii, 38 laboratoare cofetărie/patiserie, 19 pizzerii, 7 fast-food-uri,  4 restaurante/ catering şi 2 magazine alimentare).

”Din cele 104 unităţi verificate, 47 unităţi (45 %) utilizau ca ingredient principal în produsele oferite consumatorilor specialităţi obţinute din grăsimi hidrogenate şi informau că preparatele conţin diferite categorii de brânzeturi sau caşcaval. Pentru aceste nereguli majore, dar şi pentru alte abateri de la legislaţia sanitar-veterinară au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 194.000 lei”, a transmis Ministerul Agriculturii.

Sursa citată a precizat că, de la data declanşării acestor acţiuni, au fost verificate în total 284 unităţi din 18 judeţe şi din municipiul Bucureşti, fiind constatate fraude alimentare la 110 agenţi economici (reprezentând 39 %) prin substituirea produselor obţinute din lapte cu specialităţi obţinute din grăsimi hidrogenate, concomitent cu dezinformarea consumatorilor. Celor 110 operatori le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 855.000 lei.

”Prin verificările efectuate se confirmă persistenţa fenomenului substituirii produselor sănătoase obţinute din procesarea laptelui autohton de calitate cu specialităţi obţinute din grăsimi de altă origine şi al dezinformării consumatorilor, inspectorii MADR continuând eforturile de  eradicare a acestora”, a mai transmis ministerul.

Sursa: news.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Producătorii, obligați să repare produsele, inclusiv după expirarea garanției. Ce este ”dreptul la reparare”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Producătorii, obligați să repare produsele, inclusiv după expirarea garanției. Ce este ”dreptul la reparare” Parlamentul European a adoptat directiva privind așa-numitul „drept la reparare” pentru consumatori, cu 584 voturi pentru, trei împotrivă și 14 abțineri. Normele clarifică obligațiile producătorilor de a repara bunurile chiar și după expirarea garanției. Producătorul va avea obligația să repare produsul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea