Rămâi conectat

Ştirea zilei

Franța: Zeci de parlamentari, amenințați cu moartea, înaintea unui vot care permite doar vaccinaților acces la unele activități

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Franța: Zeci de parlamentari, amenințați cu moartea, înaintea unui vot care permite doar vaccinaților acces la unele activități

Zeci de parlamentari francezi spun că au primit amenințări cu moartea de la antivacciniști, în condițiile în care Parlamentul începe să dezbată o lege care condiționează de vaccinare accesul în restaurante, la cinematograf sau în tren, relatează Reuters.

În prezent, certificatul verde include și posibilitatea unui test COVID negativ. Noua lege, care elimină această opțiune, are sprijinul majorității partidelor și este aproape sigur că va fi adoptată de camera inferioară astăzi sau mâine.

Deși scepticismul față de vaccinuri a fost mai mare în Franța decât în țările vecine, țara are una dintre cele mai mari rate de vaccinare împotriva COVID-19 din UE. Aproape 90% dintre persoanele cu vârsta peste 12 ani sunt acum complet vaccinate.

Totuși, înăsprirea propusă a regulilor a provocat o creștere a furiei în rândul antivacciniștilor. Unii parlamentari spun că au fost agresați și că au primit amenințări violente.

Săptămâna trecută, garajul unei parlamentare, Agnes Firmin Le Bodo, a fost incendiat.

„Democrația noastră este în pericol”, a scris ea pe Twitter, unde a postat și un e-mail care conținea amenințări cu moartea.

Firmin Le Bodo, care este și farmacistă și vaccinează oamenii împotriva COVID-19, a spus că nu va da înapoi în ceea ce privește certificatul de vaccinare, dar că amenințările au făcut-o să se întrebe dacă va candida pentru un al doilea mandat.

„Sunt cuvinte extrem de violente”, a spus ea.

Ministrul de Interne Gerald Darmanin a declarat săptămâna trecută că poliția va întări protecția parlamentarilor după ce alți deputați, inclusiv Barbara Bessot Ballot, din partidul de guvernământ La Republique en Marche, au spus că au fost amenințați.

Bessot Ballot a spus că, în total, 52 de parlamentari au fost amenințați.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea