Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: Victor Ponta și Dan Șova în inspecție la autostrada Orăștie Sibiu, înainte de inaugurare

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Premierul Victor Ponta și ministrul Dan Șova s-au aflat astăzi în județul Alba unde au verificat stadiul în care se află lucrările la autostrada Orăștie – Sibiu, înainte cu aproximativ o două săptămâni de inaugurarea loturilor 1 și 2.

Venind pe autostradă, de la Cunța, ministrul Șova a declarat că a făcut o inspecție pe șantier și a constatat că lucrările sunt aproape finalizate și sunt de o calitate foarte bună. ”La 160 de km pe oră se putea merge cu paharul pe bord”, a spus ministrul  când a ajuns la șantierul STRACO de la Lancrăm.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Noi nu am anunțat data oficială a inaugurării, dar sigur nu va fi 16 decembrie. Trebuie să fie sută la sută terminată. Acum mai trasează linii, mai au finisaje iar când se termină totul, acum, în decembrie, venim să o inaugurăm. Oricum, până în Crăciun va fi deschisă circulației”, a mai spus Șova când a fost întrebat despre data inaugurării celor două tronsoane.

Potrivit ministrului pe lotul 3 încă se lucrează iar inaugurarea va fi în lunile octombrie sau noiembrie 2014: ”Nu se va circula de anul acesta pe toată autostrada pentru că pe lotul 3 unde sunt alunecările de teren n-am reușit s-o scoatem la capăt. Constructorul este optimist, spune ca va fi finalizat în iunie 2014. Eu cred că anul viitor în octombrie – noiembrie va fi totul gata”.

*Premierul Victor Ponta a primit asigurări că din 19 sau 20 decembrie se va circula pe cele 2 loturi de autostradă

Sosit în jurul orei 16.30 la șantierul autostrăzii de la Lancrăm, premierul Victor Ponta a fost asigurat de constructor că loturile 1 și 2 vor fi gata de inaugurare în 19-20 decembrie. Acesta a aflat și o veste mai puțin bună referitor la lucrările de pe lotul 3 care se pare că stagnează și că, în ciuda faptului că au fost informați de vizita premierului, în acea zonă constructorii nu se află la lucru: ”Vreau să merg acolo, să văd dacă lucrează cineva la alunecare. (…) Li s-a sus că venim să vedem și nu era nimeni? Foarte bine, atunci vor avea o surpriză neplăcută”, a spus premierul.

Întrebat de importanța pe care o are această autostradă Victor Ponta a răspuns că ”Este esențială” și a făcut o trecere în revistă a proiectelor care se vor derula în viitorul apropiat în diferite zone din țară reamintind că în acest sens, în curând se va lua o decizie importantă pentru județul Alba – desemnarea, în 19 decembrie, a câștigătorilor pentru contractele pe cele 4 loturi ale autostrăzii Sebeș-Turda.

În ceea ce privește lotul 3 al autostrăzii Orăștie – Sibiu, unde există mari întârzieri cu lucrările, premierul a spus că după ce va verifica situația la fața locului va decide dacă se impune aplicarea unor sancțiuni: ”Sunt convins că dacă, după ce văd cu ochii mei și după ce mă informează dânșii, dacă e cazul vom impune și sancțiuni. Astăzi am vrut în mod special, înainte să vin aici, și să aflați și dumneavoastră și toată țara de ce nu s-a făcut autostrada Transilvania. Am început-o în 2004 și după aceea s-a oprit din prostia celor care au fost la conducerea ministerelor. Deci acum mergem, vedem și dacă este o măsură de luat domnul ministru are tot sprijinul meu să ia orice măsură”.

[nggallery id=825]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

De la catedră la afacere cu roșii și flori în Rădești: Schimbarea radicală pe care a făcut-o un fost profesor din pasiune pentru grădinărit

Bogdan Ilea

Publicat

în

De la catedră la afacere cu roșii și flori în Rădești: Schimbarea radicală pe care a făcut-o un fost profesor din pasiune pentru grădinărit Grădinăritul este mai mult decât un hobby pentru mulți. Este o pasiune care le permite să se conecteze cu natura și să creeze spații pline de viață și frumusețe. Această activitate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea