Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

FOTO/VIDEO: PPDD Alba și-a prezentat candidații la alegerile parlamentare

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Organizația Alba a Partidului Poporului – Dan Diaconescu și-a prezentat astăzi candidații la alegerile parlamentare din 9 decembrie. Potrivit președintelui Cornel Comșa, ținta este un scor electoral de cel puțin 20% pe județ și câștigarea a cel puțin 3 colegii, două de deputat și unul de senator.

Organizația și-a ”aruncat în luptă” șapte dintre cei mai buni reprezentanți, ”cei 7 magnifici” așa cu s-au autointitulat fiind: Horațiu Bibolar Colegiul nr.1 Senat; Dorin Pocol – Colegiul nr.2 Senat; Dorin Șerdean – Colegiul nr.1 Camera Deputaților; Radu Roncea – Colegiul nr.2 Camera Deputaților; Sorin Vasile – Colegiul nr.3 Camera Deputaților; Cornel Comșa – Colegiul nr.4 Camera Deputaților; Ion Marincaș – Colegiul nr.5 Camera Deputaților.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

*Proiectul politic propus electoratului – ”Comunitatea de bunăstare”

În deschiderea evenimentului, președintele Cornel Comșa a dat detalii despre proiectul cu care candidații PPDD se vor prezenta în fața electoratului – ”Comunitatea de bunăstare” – proiect menit să rezolve problemele pe care comunitățile mici le-ar putea întâmpina odată cu regionalizarea țării, dând ca exemplu Regiunea Centru în care interesele unei comune riscă să se dilueze foarte mult într-o viitoare comasare de şapte judeţe.

PP-DD lansează astfel ideea “comunităţii comunelor”, un model implementat cu succes în Franţa în urma cu 20 de ani, conform căruia comunele din jurul unor oraşe cu acelaşi specific (cam cum sunt delimitate colegiile de deputaţi, cu 50-60.000 de locuitori) să se constituie într-o comunitate care astfel îşi poate face auzite interesele economice, sociale,  culturale etc. Un alt model este proiectul ”Un sat, un produs”, implementat în Japonia înurmă cu un deceniu, prin care fiecare comunitate rurală ar trebui să se axeze pe producerea unui anumit tip de produse, definitoriu pentru toţi locuitorii săi şi care să constituie “brandul” ce va emancipa satul atât la nivel regional cât şi naţional.

Candidații PPDD Alba se prezintă:

*Dorin Șerdean (Colegiul nr.1 – Alba Iulia): ”Alegătorii cer de la un om politic trei lucruri: cinste, corectitudine și competență”

Actualul viceprimar al municipiului Alba Iulia pleacă în bătălia electorală cu gândul că este nevoie de o schimbare și consideră că pe colegiul pentru care candidează este singurul reprezentant al Opoziției: ”Mă bat cu doi PDL-iști, Dorin Nistor și Călin Potor care a fost ales în Parlament candidând din partea PDL. Voi face o campanie pentru a câștiga pentru că sunt sportiv și înțeleg să particip la orice competiție cu scopul de a câștiga!”

*Radu Roncea (Colegiul nr. 2 Sebeș – Blaj): ”Suntem în alianță cu 18.000 de cetățeni în timp ce contracandidații sunt în alianță doar cu 4 sau 5 formațiuni politice!”

Are 40 de ani, este căsătorit, are patru copii, are ”o dorință enormă de a schimba destinul acestei țări” și crede cu tărie că data de 9 decembrie va fi o adevărată lovitură pentru clasa politică din România: ”Din 9 decembrie cu siguranță că România va avea și oameni politici pentru că de 23 de ani are doar reprezentanți ai unor interese ascunse. În România cea mai gravă problemă este legislația, or această legislație o putem impune noi, din poziția de parlamentari!”.

*Sorin Vasile (Colegiul 3  Cugir – Zlatna): ”Suntem o echipă tânără, sperăm să scoatem un scor bun!”

Cugireanul de 35 de ani, nu se teme să intre din nou în lupta electorală, chiar dacă la alegerile locale, candidând pentru funcția de primar, a ieșit pe locul doi. Consideră că scorul partidului este foarte bun și că va avea destui susținători care să-l trimită în Parlament ”pentru a-i scoate de acolo pe cei ce dorm și a propune niște legi pentru oameni și nu pentru interesele politice ale unor grupuri de oameni”.

*Cornel Comșa (Colegiul nr. 4 Aiud – Ocna Mureș): ”Ținta PPDD Alba este să obținem un scor de cel puțin 20% și să depășim media națională”

Președintele PPDD Alba a declarat că merge să câștige colegiul și ”se bate” pentru primul loc, însă sunt colegii în care candidații pot obține locul întâi dar sunt și altele în care se poate ajunge deputat de pe locul trei, de aceea ținta organizației Alba este să câștige cel puțin 3 colegii, două de deputat și unul de senator.

Comșa a precizat că au existat negocieri până în ultimul moment cu reprezentanți ai societății civile dar și cu politicieni din alte partide, care și-au dorit să candideze sub sigla PPDD, negocieri ce în final au rămas fără rezultat. ”Nu dorim să vină oameni din afară peste cei din partid, care au muncit, și să pună condiții. Nu se poate asta în PPDD Alba!”, a spus Comșa. Deși nu a vrut să-i nominalizeze politicianul a menționat că este vorba despre 10 persoane care ”au sărit în 2-3 partide și au ajuns și la noi. Este vorba și despre persoane din PC, din PDL și PSD pe zona Munților Apuseni, din PSD pe Colegiul nr.2 și chiar despre un fost membru PNL Alba care voia să candideze pe Colegiul nr.2 de Senat”.

*Ion Marincaș (Colegiul 5 – Munții Apuseni): ”Vreau să fiu alături de moți și să-i pot ajuta în tot ceea ce au nevoie”

Născut în comuna Meteș, ”poarta de intrare în Țara Moților”, Ion Marincaș consideră că știe foarte bine cu ce probleme se confruntă cetățenii din acea zonă. ”Este nedrept ca moții mei să trăiască pe un pământ plin de aur și să o ducă atât de greu”, spune candidatul PPDD pe Colegiul nr.5 angajându-se să schimbe această situație după ce va ajunge în Parlament.

*Horațiu Bibolar (Colegiul Nr. 1 Senat Alba Iulia-Apuseni-Cugir): ”A venit momentul să ne mobilizăm și să le facem o surpriză simpatizanților și membrilor noștri de partid!”

Secretarul general al PP-DD Alba dorește ca organizația să câștige ”maximul posibil” în aceste alegeri în care cetățenii au posibilitatea să voteze ”oameni, nu partide și alianțe iluzorii”.

*Dorin Pocol (Colegiul Nr. 2 Senat Sebeș – Blaj – Aiud): ”Până acum județul Alba a avut doar reprezentanți, parlamentari nu prea!”

Declară că a intrat în politică deoarece s-a săturat de ”eternii reprezentanți”. Va depune eforturi și își va pune la bătaie resursele și timpul pentru a câștiga cât mai mult în aceste alegeri. Speră ca oamenii să vadă dincolo de ”o fotografie sau o vorbă bine plasată” și să-i schimbe pe vechii politicieni cu o echipă tânără, dornică să-i ajute pe oameni.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră

Unirea Ziarul

Publicat

în

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră Administraţia Fondului pentru Mediu acordă UAT – Judeţul Alba o finanţare în valoare de 15 milioane de lei, inclusiv TVA, pentru achiziţionarea a 13 microbuze electrice. Contractul de finanţare a fost încheiat în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea