Rămâi conectat

Monden-Clubbing

FOTO/VIDEO: Dans senzual al nimfelor din Zalău în deschiderea Zilelor Cetăţii şi a Festivalului Roman Apulum

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zilele Cetatii si Festivalul Roman Apulum03Unul dintre cele mai colorate și plăcute momente, care a şi deschis a doua ediţie a Zilelor Cetăţii şi a Festivalului Roman Apulum a fost dansul nimfelor. Tinere şi frumoase fetele au fost îmbrăcate cu rochii albe, iar pe cap au avut coroniţe de flori.

Cu mişcări suave, dar pline de energie, fetele, o parte sub 18 ani au dansat în fața Porții a IV-a a Cetății și au adus aminte de nimfele Daciei. Istoria spune că acestea locuiau în grotele de pe vârfurile munților, în codrii deși, pe câmpii sau în ape și erau de mai multe categorii: nimfele apelor purtau numele de oceanide, nereide și naiade, cele ale munților de oreade, iar cele ale pădurilor de driade și hamadriade. Nimfele erau înzestrate cu darul profeției.

Fetele din Zalău nu sunt străine publicului albaiulian, fiind prezente şi la alte evenimente organizate în Oraşul Marii Uniri.

Pentru cei care au lipsit, dar şi pentru cei care vor să revadă frumoasele nimfe prezentăm o galerie cu fotografii şi o filmare din începutul festivalului.

[nggallery id=1555]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Monden-Clubbing

Monden-Clubbing

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 19-25 aprilie 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 19-25 aprilie 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall The Fall Guy / Cascadorull Avanpremiera Regia: David Leitch Cu: Aaron Taylor-Johnson, Ryan Gosling, Emily Blunt, Teresa Palmer Gen Film: Actiune, Drama Durată: 119 min Rating: AP 12 Este cascador și, la fel ca […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea