Fotograful aiudean Zoltan Balog, premiat la Tokyo, la unul dintre cele mai importante concursuri internaționale de fotografie. A urcat pe a doua treaptă a podiumului, cu lucrarea ”Dincolo de fereastră”

Artistul fotograf Zoltan Balog, din Aiud, a câștigat un prestigios premiu la Concursul internațional de fotografie Nikon Photo Contest, ce a avut loc la Tokyo (Japonia), unul dintre cele mai importante concursuri internationale de  fotografie, organizat din 1969. Scopul concursului este de a oferi o oportunitate fotografilor profesioniști și amatori din intreaga lume de a comunica și de a îmbogăți cultura fotografică.

Zoltan Balog  a câștigat locul II la secțiunea deschisă, fotografie individuală, tema: „Viitor” cu lucrarea întitulată ”Dincolo de fereastră”.

ELIT

Ediția 2016-2017 a concursului a fost dedicată aniversării a 100 de ani a companiei NIKON. Au participat 21.511 fotografi din 170 de țări și regiuni, aplicând 76.356 de lucrări și marcând astfel un nou record pentru competiție ca număr de țări și regiuni participante.

Zoltan Balog  a mai câștigat în 2009 premiul de popularitate la concursul “Comorile ascunse ale României” organizat de camera de comerţ româno-britanică și în 2016 mențiune I la Salonul Internațional de Fotografie de Presă, Deva.

El este referent în cadrul Centrului Cultural Liviu Rebreanu Aiud și  vicepreşedinte al Fundaţiei Inter-Art Aiud, două instituții care de-a lungul deceniilor au acordat o atenție deosebită promovării artei fotografice contemporane.

”Fotografiile lui Zoltan Balog  sunt artificii intelectuale gândite asemenea unui puzzle cromatic, un joc de lumină și culoare, o dimensiune creativă a unui gest artistic”, a transmis Ioan Hădărig, director artistic Fundația Inter-Art Aiud. (C.M.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...