Fotografia anului în Spania: O ROMÂNCĂ îngenuncheată în fața medicilor care i-au salvat fiul de COVID-19, după două luni la terapie intensivă

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Fotografia anului 2020 este cea a unei românce stând în genunchi în faţa medicilor care i-au salvat fiul bolnav de COVID-19 după ce acesta a stat două luni la terapie intensivă.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Fotografia a fost realizată de către Iñaki Porto Villanuev Pentru imaginea surprinsă în iunie, când Simona, mama tânărului român de 28 de ani Denis Cîrpaci, a îngenuncheat în faţa personalului medical de la Clinica San Miguel din Pamplona, Iñaki a luat premiul Teobaldo pentru fotografie, scrie publicaţia Navarra Capital.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Simona, îngenuncheată, cu mâinile încleştate pe piept şi cu capul lăsat în jos, şi-a arătat astfel recunoştinţa pentru cei care, după 60 de zile la Terapie Intensivă, i-au salvat fiul bolnav de COVID. Medicul Txuma Urtasun, care are încă acea imagine înregistrată în minte, a recunoscut că „plângeam cu toţii”.

Simona n-a ştiut să-şi arate altfel dragostea pentru salvatori, a mai spus medicul, iar gestul ei a fost cel mai emoţionant cu putinţă. Denis a împlinit 29 de ani când era la Terapie Intensivă, în comă. Tânărul locuieşte de aproape 20 de ani în Spania şi zile întregi a fost cel mai tânăr pacient cu coronavirus internat la terapie intensivă în Navarra.

Txuma Urtasun, şeful Serviciului de terapie intensivă de la Clinica San Miguel, îşi aminteşte momentul care l-a mişcat cel mai mult. Când îl intuba pe Denis, telefonul mobil al acestuia a sunat în camera UCI unde era internat/ Pe ecran, îşi aminteşte Urtasun, a apărut o fotografie a tânărului lângă nişte copii: ”Când am văzut acea fotografie, am ştiut că trebuie să-l salvăm”.

Sursa: adevarul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419