Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| „Ziua Poeziei din temnița comunistă” la Aiud: Poezia scrisă în celule, un autentic document istoric

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| „Ziua Poeziei din temnița comunistă” la Aiud: Poezia scrisă în celule, un autentic document istoric

Centrul Multicultural „Liviu Rebreanu” Aiud și Liceul Tehnologic Ocna Mureș au organizat în data de 16 mai 2023, la Monumentul „Calvarul Aiudului” din Aiud, evenimentul „Ziua Poeziei din temnița comunistă”. Tematica momentului cultural-artistic a fost legată de „14 mai – Ziua Națională de cinstire a martirilor din închisorile comuniste”.

În deschidere, tonul înalt și emoționant al evenimentului a fost dat de coriștii Scolii Gimnaziale „Avram Iancu” Unirea, dirijați de prof. Moldovan Mihail, care au interpretat piesele „Aici e Aiudul” și „Unde sunt cei care nu mai sunt?”.

Au moderat bibl. Luminița Bugan, Liceul Tehnologic Ocna Mureș și Ioan Hădărig, Centrul Multicultural Liviu Rebreanu Aiud.

S-a insistat asupra faptului că rezistența în fața morții, din închisorile comuniste, s-a făcut prin credință și cultură, iar poezia scrisă în celule constituie un autentic document istoric.

Momentul artistic a fost susținut de elevii pregătiți de prof. Szylaghi Anemona și prof. Rusu Ramona de la Colegiul Național Titu Maiorescu Aiud, prof. Nicoară Antoaneta de la Liceul Tehnologic Aiud, prof. Iepure Iulia, prof. Ioan Casandra, prof. Lupu Anda de la Școala Gimnazială Axente Sever Aiud, dir. prof. Moldovan Florina, prof. Popovici Daniela de la Școala Gimnazială Avram Iancu Unirea și prof. Căpîlna Maria și bibl. Maria Oargă de la Liceul Tehnologic Alexandru Borza Ciumbrud. Au participat cu elevi la eveniment prof. Tocanel Alina de la Colegiul Național Titu Maiorescu Aiud, prof. Fleacă Simona, bibl. Farca Victoria de la Liceul Tehnologic Aiud.

Evenimentul a făcut parte din seria de activități propuse în cadrul proiectului în parteneriat „Poezia – mărturie din temnița comunistă”, aflat la ediția a IV-a.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea