Rămâi conectat

Cultură Educație

Foto: ,,Ziua Pământului”sărbătorită de elevii din Cugir prin ample acţiuni de ecologizare și activități de educație împotriva poluării

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ziua de 22 aprilie, Ziua Planetei Pământ, a reunit elevii  Colegiului   Național ,,David Prodan” si ai Școlii   Gimnaziale   ,,Singidava” din   Cugir, în  activități care   au marcat acest  eveniment desfășurat în  cadrul unui proiect de parteneriat pe temă de educație ecologică ,,Eco Educația” încheiat între cele   două instituții locale de învățământ.

ziua pamantului cugir002Elevii claselor a V-a B  și a VI-a A  îndrumați de  profesoarele Stela Predescu, Bogdana Sabău și   Dorina Rotar  de la Școala Gimnazială ,,Singidava”,・ precum și colegii din clasele IX-XI îndrumați de profesorii Alin Teodorescu, Cristina Pătroescu,  Marius Bonța și Călin Furdui de la Colegiul ,,David Prodan”,  au efectuat  acțiuni practice de ecologizare desfășurate atât în  școlile amintite, cât și  la nivelul localității, respectiv parcuri precum Parcul Doina, zona Alexandru Sahia – Tineretului, zona Podul Cindeni- Podul Roșu sau pe lângă Râul Mare și Râul  Mic.

Pe lângă activitatea practică, elevii au fost informați   despre importanța ecologiei, a protecției mediului în  care trăim zilnic și a educației împotriva poluării, prin vizionarea de powerpointuri și documentare precum ,,Planeta albastră”・ ,,Salvați Terra!”・puse la dispoziție de prof. documentarist Tatiana Ungurianu în  cadrul Cabinetului Documentare Informare de la Colegiul ,,David Prodan”. ,,Ziua Mondială a planetei Pământ „・este  sărbătorită din anul 1970,  când senatorul american Gaylord Nelson a semnalat pentru prima dată  dezinteresul pe care oamenii îl arată  față de mediu.   În anul 2009, Consiliul Națiunilor Unite a declarat ziua de 22 aprilie ca fiind sărbătoare oficială a Planetei  Albastre, de atunci milioane de oameni organizându-se în activități ecologice de amploare, expresie a dorinței tuturor  pentru un viitor mai bun, mai curat, mai sigur al planetei Pământ. (C.P.)

[nggallery id=2008]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea