Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Ziua Națională a României la Alba Iulia – Peste 3.000 de persoane la schimbarea gărzii de la Poarta Cetăţii Alba Carolina

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Una dintre cele mai mari atracții pentru cei aflați astăzi, de 1 Decembrie în capitala Uniri, a fost schimbarea Gărzii Cetății, ceremonie ce are loc zilnic la ora 12.00.

Ploaia măruntă nu i-a împiedicat pe cei peste 3.000 de oameni aflați în zona Pieței Cetății să însoțeacă și să participe la ceremonialul de schimbare a gărzii la Poarta a III-a din Cetatea Alba Iulia.

Turiştii români şi străini s-au fotografiat cu membrii gărzii și s-au strecurat cu greu în jurul Porții a III-a pentru a vedea ritualul militar de schimbare a gărzilor.

Schimbarea gărzii la porţile Cetăţii are loc în fiecare zi între orele 11.30 – 12.00, iar salvele de tun sunt trase doar sâmbăta şi duminica.

Cetatea Bastionara Alba Carolina, emblemă a orasului Alba Iulia, este  de tip Vauban, construita in forma de stea, cu 7 bastioane; aceasta a fost ridicata intre anii 1715-1738 la initiativa autoritatilor militare din Austria. Mult timp, aceasta nu a fost valorificata din punct de vedere turistic. Asta pana in ultimii ani cand a fost inclusa in numeroase trasee turistice si documente ce o pomenesc ca fiind un importnant punct turistic de bifat, ca urmare a lucrarilor de restaurare la care a fost supusa.

Cetatea este cea mai intinsa din Romania si de pe teritoriul de S-E al Europei.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea