Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO/ Ziua Mondială a Teatrului marcată în aer liber de actorii Centrului Cultural Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sub genericul ,,Haz de necaz”, actorii Cercului de Teatru aparținând Centrului Cultural Cugir au ținut să sărbătorească de ziua lor, printr- un spectacol în aer liber, desfășurat pe platoul din fața Catedralei Ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului” Cugir.

Îndrumați de profesoara și totodată regizoarea Maria Dodoc, actorii au prezentat în fața publicului, un repertoriu care a inclus piese din teatru românesc: „Două Loturi” de Ion Luca Caragiale, scheciuri umoristice din teatrul românesc, dar și piese, precum:”Gâlcevile din Chioggia” după opera cu același nume scrisă de Carlo Goldoni în 1761.

La 27 martie, începând din 1962, artişti şi publicul celebrează ziua mondială a teatrului. Sărbătoarea este un moment de recunoaștere a forţei de comunicare pe care o are teatrul, dincolo de toate frontierele geografice sau culturale, lingvistice, religioase sau politice. Arta scenică ne ajută să descoperim lumi fascinante. În prezent, peste 100 de ţări sunt membre ale Institutului Internaţional de Teatru.

Ziua Mondialăa Teatrului, este sărbătorită în fiecare an, prin citirea unui mesaj scris de o personalitate de renume mondial, textul de anul acesta fiind transmis de actrița britanică Judi Dench, cunoscută mai ales din seria de filme cu agentul 007 James Bond.  (C.P.)

[nggallery id=6945]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea