FOTO. Ziua europeană de luptă împotriva traficului de persoane la Școala Gimnazială Crăciunelu de Jos

Ziua europeană de luptă împotriva traficului de persoane la Școala Gimnazială Crăciunelu de Jos

În data de 18 octombrie 2019, la Școala Gimnazială Crăciunelu de Jos, condusă de prof. Cristian Emilia Adriana, s-a desfășurat activitatea extracurriculară „Lupta împotriva traficului de persoane” în cadrul campaniei „18 Octombrie –Zi Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane”.

Această activitate a avut ca scop informarea și prevenirea traficului de persoane și stimularea motivației în lupta împotriva acestei forme de încălcare a drepturilor omului.

ELIT

Acțiunea derulată a urmărit dezvoltarea capacității de cunoaștere și înțelegere a traficului de persoane, familiarizarea cu noțiuni de bază ale acestei forme de infracțiune, formarea unei convingeri și deprinderi de păstrare a unei atitudini corespunzătoare în stoparea traficului de ființe umane.

Activitatea s-a desfășurat în colaborare cu Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane- Centrul Regional Alba Iulia-, reprezentată de inspector de specialitate Leah Iuliana Cornelia, Inspectoratul de Poliție Județen Alba- Compartimentul de Prevenire a Criminalității-, reprezentat de agent-șef Cristea Flaviu, Secția 5 Poliție Rurală Blaj- reprezentată de comisar David Marcel și Postul de Poliție Crăciunelu de Jos, reprezentat de agent-șef Gherman Daniel.

Beneficiarii direcți au fost preșcolarii, elevii de la Școala Gimnazială Crăciunelu de Jos, precum și cadrele didactice: director prof. Cristian Emilia Adriana, prof.înv.primar Sârb Lucia, prof.înv.primar Păcurar Elena, prof.înv.primar Low Delia, prof.înv.primar Nemeș Mihaela, prof. Petruța Iuliana, prof. Ciontea Gabriela, prof. Cîmpean Diana, prof. Borsai Carmen.

Acestora li s-au prezentat informații privind infracțiunea de trafic de persoane, etapele, formele de exploatare, măsuri preventive, s-au împărțit pliante și s-au purtat discuții libere.

La finalul activității, cei prezenți au conștientizat că, prin contribuția pe care o putem aduce fiecare, avem o șansă să ajutăm la salvarea a cât mai multor persoane.

FIECARE DINTRE NOI ESTE CHEIA!

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...