Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Ziua Euopeană a Limbilor Moderne, sărbătorită la Colegiul Tehnic Aiud. Concurs cu diplome și premii pentru elevi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ziua limbilor moderne05În fiecare an, în data de 26 septembrie se sărbătorește Ziua Europeană a Limbilor Moderne. Cu acest prilej, elevii claselor a XII-a de la Colegiul Tehnic Aiud, coordonați de către doamnele profesoare Daniela Căpâlna, Elvira Pădurean și Antoneta Nicoară, au participat la un concurs de scrabble în limbile engleză și franceză.

Elevii câștigători au obținut diplome, premii și bineînțeles felicitările colegilor și profesorilor.

Profesorii organizatori: Daniela Căpâlna, Elvira Pădurean și Antoneta Nicoară.

Ziua Europeană a Limbilor (Journée Européenne des langues) este celebrată anual la 26 septembrie, în țările de pe continentul european. Prin această zi se urmărește sensibilizarea publicului față de multilingvism în Europa, cultivarea diversității culturale și încurajarea învățării limbilor străine de către toți europenii, la școală sau în afara acesteia.

Europa este deținătoarea unei adevărate bogății lingvistice: 24 de limbi oficiale și peste 60 de comunități autohtone care vorbesc o limbă regională sau minoritară. Pentru a atrage atenția asupra acestei imense bogații lingvistice, Uniunea Europeană și Consiliul Europei au proclamat primul an al mileniului „Anul european al limbilor”. Datorită succesului din 2001, data de 26 septembrie a fost declarată Ziua Europeană a Limbilor. Tematica multilingvismului a devenit tot mai prezentă în dezbaterea europeană, în special din 2007, când a fost creat în cadrul Comisiei Europene portofoliul multilingvismului. În această zi, se sărbătoresc nu numai limbile oficiale europene, ci și bogata moștenire de culturi și tradiții — o expresie vie a tuturor limbilor Europei.

(C.M.)

[nggallery id=1032]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea