Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Ziua cea mare, 16 decembrie! A1 Orăștie – Sibiu (lot 1 și 2) se deschide circulației rutiere. Sebeșul, eliberat!

Bogdan Presecan

Publicat

în

A1 Orăștie – Sibiu se deschide circulației rutiere!  Au mai rămas 22 de zile!

Potrivit ultimelor informații, 16 decembrie a.c. este data asupra căreia CNADNR și reprezentanții celor două companii (Strabag și STRACO) care construiesc lotul 1 și lotul 2 al autostrăzii Orăștie – Sibiu, au convenit în această săptămână, să fie  “ziua cea mare”. Ziua în care  va lua sfârșit “coșmarul” locuitorilor municipiului Sebeș și al zecilor de mii de șoferi care tranzitează zilnic DN1 prin cea mai aglomerată  localitate din România. Potrivit IPJ Alba, în lunile iulie și august, Sebeșul ajunge să fie tranzitat zilnic chiar și de 40.000 de autovehicule.

Astfel, începând cu 16 decembrie, autovehiculele vor putea circula pe circa 90 de kilometri de autostradă, între Deva și Cunța (la ieșirea din Sebeș, înspre Sibiu).

Pe lotul 2 al autostrăzii, de la Vinţişoara la Cunţa, care cuprinde şi mult-aşteptata centură ocolitoare a municipiului Sebeş, constructorul Straco a reușit să finalizeze lucrările la pasajul rutier peste calea ferată, din zona Kronospan. A fost astfel  rezolvată şi ultima problemă tehnică ce punea probleme finalizării tronsonului, chiar înainte să vină vremea rea. În prezent la pasaj se lucrează intens pentru montarea parapeților, a  indicatoarelor și marcajelor rutiere, respectiv la mici retușuri.

Lotul 2 al A1 Orăștie –Sibiu cuprinde şi zona de ocolire a oraşului Sebeş şi are o lungime totală de 19,83 km. Se întinde între Vinţişoara (Sebeş) şi Cunţa. Centura Sebeşului are o lungime de 8 kilometri, începe la Vinţişoara şi se termină în zona Hotelului Fan, la ieşire din oraş spre Sibiu. Pe lângă sensul giratoriu de la Lancrăm, la ieşire din Sebeş mai există o legătură cu DN1. Este vorba doar despre două bretele care permit descărcarea traficului în DN1 de pe sensul dinspre Orăştie şi urcarea de pe DN1 pe sensul de mers spre Sibiu. La capătul tronsonului, în zona localităţii Cunţa s-a construit un sens giratoriu pentru a asigura ieşirea pe DN1, în condiţiile în care lotul 3 nu va fi gata decât, cel mai probabil, anul viitor. Valoarea lucrărilor contractate este de de 377,78 milioane de lei, fără TVA. Antreprenor general este asocierea Straco Grup SRL – Studio Corona SRL Civil Engineering.

Lotul 1 al autostrăzii are o lungime de 24,11 kilometri şi se întinde de la Gelmar (Hunedoara) până la Vinţişoara. Lucrările sunt executate de constructorul austriac Strabag.  Autostrada are puncte de descărcare în DN7 la Vinţişoara. Valoarea lucrărilor executate se ridică la 551 milioane de lei, fără TVA.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul Este Joia Mare a catolicior, o zi cu mare însemnătate, care reprezintă pentru creştini şi Ultima Cină a Domnului Iisus Hristos. În toate catedralele catolice se petrece un moment important, în această seară: spălatul picioarelor. Preoţii reproduc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea