FOTO: Voluntarii de la SVSU Teiuș, în ajutorul greu încercatei Mănăstiri Râmeț, în timpul incendiului dar și la înlăturarea efectelor acestuia

Voluntarii de la SVSU Teiuș, în ajutorul greu încercatei Mănăstiri Râmeț, în timpul incendiului dar și la înlăturarea efectelor acestuia

Printre unitățile specializate în situații de urgență care au intervenit la incendiul de la Mănăstirea Râmeț s-a numărat și echipa de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Teiuș. Aceasta a întreprins activități specifice, cot la cot cu pompierii militari de la ISU Alba și ISU Cluj, luptând pentru limitarea efectelor incendiului și salvarea de vieți omenești.

Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, a declarat pentru ziarulunirea.ro că „Formația SVSU Teiuș a fost înștiințată că la Mănăstirea Râmeț este un incendiu în data de 5 iulie. Au intervenit alături de pompierii profesioniști, alături de celelalte structuri pentru lichidarea și limitarea efectelor incendiului.”

Cu această ocazie, primarul Hălălai a reamintit de dotările de care dispune serviciul voluntar, respectiv o mașină de luptă contra incendiilor, echipamente tehnice, îmbrăcăminte, căști de protecție, acestea fiind oferite grație unei colaborări cu o asociație olandeză.

Activitatea serviciului voluntar nu s-a limitat doar la ziua incendiului, membrii formației fiind prezenți și ieri la locul tragicului eveniment. „Am luat împreună cu echipa decizia de a participa la Râmeț, pentru a înlătura o parte din efectele incendiului, mai precis pentru a nu crea zone de pericol, a demonta obiectele care au rămas și erau periculoase pentru oameni, în așa fel să se poată demara procesul de reconstrucție. ” a afirmat primarul Teiușului.

Echipa SVSU Teiuș este compusă din 15 membri înregistrați care participă pe bază de voluntariat la acțiuni de stingere a incendiilor ori la alte situații speciale.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...