Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Volero Le Cannet – Volei Alba Blaj 0-3, în Liga Campionilor! Victorie de senzație și revanșă a campioanei României!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj, campioana României, a obținut o victorie de senzație în Franța, în disputa cu Volero Le Cannet, scor 3-0 (25-23, 26-24, 25-15), contând pentru etapa a 4-a a Grupei E din Liga Campionilor. Cadoul de la Moș Nicolae a însemnat o victorie în Champions League pentru Volei Alba Blaj.

După cea mai bună prestație din acest sezon, Volei Alba Blaj, cu Iarina Axinte în rol de coordonator, a dat lovitura sporindu-și șansele să se califice în sferturile de finală ale competiției.

Grație acestui succes entuziasmant, Volei Alba Blaj a strâns 8 puncte, devansând, la puncte Volero Le Cannet – 7 (care este lider întrucât are 3 victorii), LKS – 6 și Prometey – 3. Într-o săptămână, echipa pregătită de Stevan Ljubičic a trecut de la dezamăgirea eșecului nescontat cu Prometey la o victorie extraordinară cu Volero Le Cannet, după numai 81 de minute. Raportul blocajelor a fost 14-6 în favoarea Blajului.

Jovana Kocić a fost desemnată MVP-ul întâlnirii, cele mai multe puncte ale vizitatoarelor adunându-le Bogumila Biarda – 14 și Katarina Jović – 11 (De partea cealaltă Anna Kotikova a strâns 22 de puncte).

Venită după două eșecuri succesive în competiția continentală, ambele acasă, cu același scor, 2-3, ultima înfrângere, o surpriză neplăcută cu Prometey Dnipro, formația din Alba a dat lovitura în deplasare, provocând primul eșec în Liga Campionilor pentru Volero Le Cannet.

Echipa din „Mica Romă” s-a revanșat astfel în compania adversarului tradițional, care în urmă cu 3 săptămâni a învins la Blaj, scor 3-2, la primul meci din grupele Champions League disputat în „Alba Blaj” Arena.

În primul set în care s-a mers cap la cap până la 22-22 și gazdele apropiindu-se la 23-24. În al doilea parțial, jocul a trecut de la o extremă la alta, cu perioadă de dominare împărțite: de la 4-11, la 17-17, 21-17 pentru gazde, 21-22 (pe serviciul Paulei Partnoi), și apoi 24-24, un moment cheie fiind accidentarea căpitanului oaspetelor Nneka Onyejekwe în prima parte a setului (la gleznă). Dezlănțuită, Volei Alba Blaj a controlat autoritar ultimul parțial și a cucerit 3 puncte imense.

Volei Alba Blaj: Katarina Jović – 11 puncte, Iarina Axinte – 1, Bogumila Biarda – 14, Nneka Onyejekwe – 5, Jovana Kocić – 6, Drussyla Costa – 8, Britt Rampelberg (l), au mai intrat Lora Kitipova, Isidora Kockarević, Raisa Ioan – două, Paula Partnoi – 1; Andra Cojocaru (l), Anneclaire Ter Brugge, Daria Ocenic, Lea Deak. Antrenor Stevan Ljubičic.

Foto: CEV


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4 | Spicul Daia, scorul etapei; Greapcă, hat-trick pentru Energia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4, după etapa a 24-a. Spicul Daia a scorul etapei cu CSM Unirea Alba Iulia, golgheterul Greapcă, hat-trick pentru Energia *CIL Blaj – CS Ocna Mureș 3-1 (2-0) Echipa din „Mica Romă” a câștigat derby-ul rundei și este foarte aproape să devină campioana celui de-al 4-lea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea