Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – Volero Le Cannet 1-3, în Champions League!!! Înfrângere amară! Adio Champions League

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj a ratat meciul de totul sau nimic, cel al ultimelor speranțe, piezând la Tg. Mureș, 1-3 (15-25, 20-25, 25-22, 25-27), cu Volero Le Cannet, în penultima etapă din grupele Champions League, după o evoluție modestă, departe de așteptări.

Ca în manșa tur, coșmarul s-a numit rusoaica Vita Akimova – desemnată MVP-ul întâlnirii, cu 32 de puncte (în tur a făcut 43!!!). La blocaj gazdele au fost superioare (9-5), însă Volero a avut  câștig de cauză la preluare și la ași (9-5).

Campioana României a fost eliminată astfel din Champions Legaue și este în pericol chiar continuarea cursei europene, întrucât dacă este învinsă săptămâna viitoare de Prometey, cade de pe locul al 3-lea, ce asigură continuarea în Cupa CEV.

O zi neagră pentru reprezentanta României, ce avea obiectiv să ajungă în etapele eliminatorii ale Ligii Campionilor, o confruntare a deziluziilor. Jocul a durat 115 minute, iar cele mai multe puncte ale Blajului le-au realizat Bojana Milenković – 19 și Victoriia Russu – 17

Volei Alba Blaj a fost dezamăgitoare în setul inaugural, deși a avut parte de o atmosferă fierbinte creată de peste 1400 de spectatori, între care și inimoșii suporteri de la Colegiul „HCC” Abrud (admirabil gest al moților, de a fi alături de campioană). Elevele lui Stevan Ljubičić au fost conduse aproape în permanență, reușind doar să egaleze la „6”, în rest reprezentanta Franței a profitat din plin și s-a distanțat considerabil: 10-6, 15-10, 17-11, 20-14!  Antrenorul sârb a încervat să rupă ritmul, apelând la numeroase înlocuiri, inclusiv la sportiva din USA Kaitlyn Hord, la debut, însă nu a reușit să trezească o echipă copleșită de miză și sufocată de numeroasele erori, la preluare și coordonare. Publicul a sperat, însă favoritele au căzut iar în setul secund, după 7-7. Vita Akimova a arătat de ce este cea mai bună realizatoare din Champions League și Volero a luat avans: 13-10, 20-1, 24-17. S-au anulat trei mingi de set, însa Akimova a punctat pentru 2-0 la seturi.

În al treilea set, cu Axinte la coordonare, Blajul a jucat altceva, partida fiind mult mai echilibrată, iar gazdele au ajuns, în premieră, să conducă cu mai mult de un punct: 8-4 și 13-9, 15-12, 18-14. Și-a intrat însă Akimova în rol, și punctele rusoaicei au strâns scorul la 19-18, 21-20 și 23-22  Campioana României a luat o gură de aer după ce a fructificat prima minge de set: 25-22

Suspansul se prelungește. întrucât Blajul se agață cu disperare de meci, al 4-lea set fiind la fel de echilibrat, Cu faze pe muchie de cuțit, schimburi îndelungi, s-a mers cap la cap până la 22-22, cu avantaj minim de fiecare parte. Volero nu renunță și a avut nervii tari, reușind să preia conducerea decisiv: 23-22 și 24-22, având două mingi de meci, anulate de Blaj. Gazdele au mai anulat o minge de meci, iar a 4-a a avut nevoie de arbitraj video. S-a ajuns la 25-26, dar cireașa pe tort a pus-o… Akimova.

Volei Alba Blaj va mai întâlni miercuri, 8 februarie, tot la Tg. Mureș pe SC Prometey Dnipro, ratând însă oportunitatea calificării în play-off-ul dinaintea sferturilor de finală ale Champions League. Aventura europeană continuă, întrucât echipele clasate pe poziția a 3-a în Champions League vor accede în Cupa CEV

Rusoaica Vita Akimova este prima în topul european, cu cele mai multe puncte acumulate, 120

Încă de la tragerea la sorți a grupelor competiției continentale se prefigura un duel între cele două formații pentru poziția secundă a ierarhiei, întrucât Vero Volley Milano era considerată marea favorită. La prima reprezentație a anului în fața fanilor în întrecerea europeană echipa din “Mica Romă” a fost obligată să nu cedeze puncte, doar un succes cu 3-0 sau 3-1 menținându-i șansele în condițiile în care campioana din Franța avea 4 puncte avans înaintea duelului. (peste o săptămână, în 8 februarie, tot la Tg. Mureș vine SC Prometey Dnipro).

În celălalt meci din grupă, Prometey Dnipro – Vero Volley Milano 1-3, italiencele având 13 puncte și calificate deja.

În 7 decembrie 2022, la revenirea după 3 ani în grupele Champions League, Volei Alba Blaj a pierdut, scor 2-3, un meci maraton ce a durat 144 de minute. Rusoaica Vita Akimova (20 de ani) a făcut 43 de puncte, iar vizitatoarele au ratat victoria după ce au revenit de la 0-1 și au condus 2-1 la seturi și 16-14 în setul 4, înregistrând primul eșec din cele 5 dispute cu Volero Le Cannet.

Volei Alba Blaj: Gergana Dimitrova –15 puncte, Slađana Mirković – unul, Raisa Ioan – două, Bojana Milenković – 19, Victoriia Russu – 17, Jovana Kocić – 4, Andra Cojocaru (libero); au mai intrat Andreea Ispas (l), Iarina Axinte – 3, Dajana Bošković – două, Andrea Kossanyiová, Kaitlyn Hord; Jovana Cirković, Georgiana Faleș. Antrenor Stevan Ljubičić.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSM Unirea Alba Iulia – FC Ittihad Kalba 1-2 (0-2), în meci amical în Slovenia | Golul „alb-negrilor” marcat de Fetița

Dan HENEGAR

Publicat

în

Într-o partidă amicală disputată în Slovenia, divizionara terță CSM Unirea Alba Iulia a pierdut cu FC Ittihad Kalba (din primul eșalon al Emiratelor Arabe Unite), scor 1-2 (0-2). Fetița, intrat la pauză a marcat golul „alb-negrilor” (49), asta după ce în prima repriză s-au consemnat reușitele lui Yasser Hassan (7) și Salem Rashid (41). Gruparea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea