Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – Știința Bacău 3-0, în derby-ul etapei din Divizia A1! Campioana zburdă!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

volei-alba-blaj-stiinta-bacau-19Volei Alba Blaj a câștigat derby-ul cu Știința Bacău, contând pentru etapa a 8-a, disputat în Sala „Timotei Cipariu”, scor 3-0 (25-20, 25-16, 25-18).

Derby-ul a existat numai pe hârtie, în fapt fiind un succes net al grupării din Blaj, care câștigă al 6-lea meci direct cu Știința Bacău, o rivală tradițională.

Duelul dintre ultimele două campioane ale României a fost o partidă la discreția deținătoarei titlului, Volei Alba Blaj ce a făcut instrucție cu gruparea din Bacău, impunându-se în 78 de minute. În fața entuziastului public din Sala „Timotei Cipariu”, fetele lui Darko Zakoc nu au lăsat nicio speranță oponentelor, având emoţii doar în startul confruntării.

În debutul primul set, vizitatoarele s-au aflat la conducere, începând tare şi conducând cu 6-0, 11-3 şi 14-6, dar Darko Zakoc a identificat mutarea câştigătoare, trimiţând-o în teren pe Ana Maria Berdilă. Lucrurile s-au reglat, iar partida a însemnat o demonstraţie de forţă din partea campioanei, care şi-a adjudecat primul set, după ce a egalat întâia oară la 17, restul confruntării fiind un marş imperturbabil.

*Darko Zakoc: „Cel mai bun meci din acest sezon”

„Am intrat în meci cu câteva greşeli, în special la preluare, fetele au fost puţin nervoase, dar apoi am intrat în ritmul nostru, cu blocaj bun, contraatacuri reuşite şi servicii puternice, executate aşa cum le-am pregătit pentru acest meci. Am controlat acest joc, s-a văzut şi din faptul că Bacăul ne-a condus, în primul set cu 8 puncte, iar apoi l-am câştigat cu 5 puncte avans. Setul doi a fost cel mai bun pe care l-am făcut în acest an, iar în setul trei ne-am relaxat puţin, am aşteptat reacţia adversarului, a lipsit puţin atenţia la blocaj şi serviciile nu au mai fost aşa de puternice, dar am controlat jocul şi în această perioadă. Toate echipele au meciuri grele cu Ştiinţa Bacău, dar ne bucurăm că am obţinut o victorie care contează foarte mult, 3-0, 3 puncte şi mergem înainte. Noi am pregătit şi am discutat mult, în acest campionat, despre cum trebuie să jucăm, intrăm în fiecare meci cu dorinţa să câştigăm fiecare meci, 3-0 sau 3-1 dacă se poate, primul meci cu CSM Bucureşti a fost ceva specific, ne-am întîlnit în formulă completă doar înaintea acelui meci, pe care l-am jucat cu oscilaţiile pe care le-am întâlnit şi astăzi. Eu am mai anunţat, trebuie timp, voleiul este un joc de echipă, toată echipa, cum a fost şi astăzi, trebuie să joace, astăzi, în special, Ana Maria Berdilă a intrat şi a dat energie echipei, într-un moment dificil, şi a schimbat atitudinea echipei, fără a fi vorba de schimbări în tactica jocului. Câteodată asta e important, o bună atmosferă în teren şi ceva ce ţine echipa împreună. Urmează un meci la Târgu Mureş, aici aproape, după aceea vin cele din luna decembrie, unde sper că vom atinge cea mai bună formă din această parte a sezonului, jucăm la Târgovişte şi la CSM Bucureşti şi apoi ne vom deplasa la Moscova. Va fi greu, vom avea deplasări lungi, dar echipa este pregătită din punct de vedere voleibalistic, mai trebuie doar să fim pregătiţi şi din punct de vedere psihologic pentru a dat tot ceea ce este mai bun în aceste meciuri”, a declarat Darko Zakoc.

Sergiu Ştefănescu: „A fost un meci dificil, mai ales în primul set, am spus şi înainte că Bacăul este o echipă imprevizibilă, dar până la urmă alături de public, am reuşit să întoarcem partida şi am reuşit să câştigăm, în trei seturi, trei puncte foarte importante în economia acestui campionat. Felicit toată echipa, mulţumesc publicului, a câştigat echipa care a muncit mai mult şi care a avut valoare, iar astăzi a fost Volei Alba Blaj.

Campioana României este invincibilă în actuala stagiune având 9 victorii din tot atâtea meciuri, plasându-se pe prima poziție, cu 26 de puncte din 27 posibile. Runda viitoare, Volei Alba Blaj va evolua în deplasare cu Medicina Tg. Mureș.

Pentru Volei Alba Blaj au jucat Ana Antonijevic, Adina Salaoru, Nadja Ninkovic, Samara Rodrigues, Tatsiana Markevich, Nneka Onyejekwe, Marina Vujovic (libero); au mai intrat:  Ana Maria Berdilă, Dubravka Djuric.

Foto: Nicu GOGA, Radio Blaj

[nggallery id=3014]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea