Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – Penicilina Iaşi 3-0 | Campioana defilează în Divizia A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Într-un meci disputat în devans şi contând pentru etapa a 18-a a Diviziei A1, Volei Alba Blaj a învins, în Sala „Timotei Cipariu”, pe Penicilina Iaşi, scor 3-0 (25-12, 25-15, 25-16).

Echipa din „Mica Romă” a înregistrat o victorie facilă, un antrenament cu spectatori înaintea unei săptămâni dificile cu jocuri externe, la Krasnodar (în Champions League, marţi) şi la Bacău (derby-ul primului eşalon, în weekend).

În această etapă s-a produs o uriașă surpriză la Piatra Neamț, unde Știința Bacău a pierdut 0-3 cu Unic, astfel că Volei Alba Blaj s-a distanțat acum la 13 puncte de ocupanta locului patru.

„Deja-vu” în „Mica Romă”, unde campioana se impune rapid, în minimum de seturi, întâlnirile durând în jur de 60 de minute.

După un prim set fără istoric, dominat de o manieră netă, în al doilea set, voleibalistele conduse de Darko Zakoc s-au relaxat. Penicilina a avut un ușor avantaj, 7-4, însă a urmat o serie de 6 puncte consecutive realizate de amfitrioane și lucrurile au reintrat în făgașul normal, astfel că la al doilea time-out tehnic diferența era categorică 16-8.

Relaxarea a fost evidentă în evoluția formației blăjene și în setul al treilea, unul mult mai echilibrat, în care s-a mers cap la cap, cu multiple egalități, până la 11-11. Condus cu 12-11, Blajul s-a trezit însă la realitate și iar a început să înșire punctele, distanțându-se treptat.

Partida a avut loc cu o zi mai devreme la solicitarea echipei campioane care duminică va pleca în Rusia pentru confruntarea din penultima etapă a Ligii Campionilor.

Formaţia lui Darko Zakoc continuă marşul intern în 2017, acumulând victorii pe linie, 7 meciuri la rând, în Divizia A1 şi Cupa României, răstimp în care a cedat un singur set.

 A fost a 17-a victorie din 18 întâlniri în Divizia A1, formația din „Mica Romă” acumulând 51 de puncte și păstrându-și avantajul de 7 puncte față de contracandidate.Statistică: Volei Alba Blaj a realizat 75 de puncte în acest meci: 7 din serviciu, 52 atacuri, 8 blocaje şi 8 erori ale adversarului; Penicilina Iaşi a strâns, în acest meci, 43 de puncte: 3 din serviciu, 20 atacuri, 4 blocaje, 16 erori ale adversarului; Volei Alba Blaj a avut o medie de 44% preluare pozitivă (Marina Vujovic 75%, Tatsiana Markevic), în timp ce Penicilina Iaşi a înregistrat o medie de 26% (Maria Grabovetcaia 39%); Dubravka Djuric a realizat cele mai multe puncte (15), urmată de Adina Salaoru (12) şi Tatsiana Markevich (12). De la Penicilina Iaşi s-a remarcat la acest capitol Vesna Sekulic, cu 9 puncte. Dubravka Djuric a avut cele mai multe blocaje reuşite (3), cele mai multe puncte din serviciu (3), dar şi cele mai multe puncte realizate pe atacul adversarului (10); Tatsiana Markevich a terminat meciul cu cel mai eficient atac (69%), urmată de Nadja Ninkovic (67%) şi Samara Rodrigues de Almeida (67%).

Volei Alba Blaj: Ana Grbac, Adina Salaoru, Samara Rodrigues, Nadja Ninkovic, Dubravka Djuric, Tatsiana Markevich, Marina Vujovic; au mai intrat Rebeka Lazic, Ana Maria Berdilă; Ana Antonijevic, Nneka Onyejekwe, Lisa Kramer.

FOTO: Nicu GOGA, Radio Blaj

[nggallery id=3440]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

LPS Sebeș U17, eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită pentru LPS Sebeș U17 LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș U17, echipă pregătită de Doru Oancea, a părăsit cu capul sus Cupa României la fotbal.  În meciul eliminatoriu din sferturile de finală ale competiției, găzduit de Baza Sportivă „Pielarul”, LPS Sebeș U17 a fost învinsă la limită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea