Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – Nantes VB 3-1, în Liga Campionilor | Campioana României și-a luat revanșa!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj, campioana României, a câștigat, în Sala „Transilvania” din Sibiu, penultimul meci din cadrul Grupei D a Ligii Campionilor, cu Nantes VB, scor 3-1 (27-29, 25-13, 27-25, 25-21), după o confruntare echilibrată, ce a durat 103 minute.

A fost a doua victorie europeană a Blajului în Grupa D, într-un meci ce avea o importanță aparte pentru Nantes, joc la finele căruia Ioana Baciu a fost desemnată MVP-ul întâlnirii (căpitanul gazdelor adunând 23 de puncte).

O întâlnire a orgoliilor pentru formația din „Mica Romă”, ce și-a luat revanșa după eșecul din Franța, cu cea mai bună prestație din actuala ediție a Ligii Campionilor, scoțând pe Nantes din calculele pentru sferturile de finală.

*Darko Zakoc: „Eșecul din Franța a contat mult în economia calificării”

Înainte de acest meci, Nantes avea mai multe șanse, adversarele au fost foarte motivate, dar sunt fericit că fetele mele au revenit după primul set, nu le-au lăsat să câștige aici, mai ales că înfrângerea din Franța ne-a blocat șansele de a ne califica. Această întâlnire a arătat adevărata față a echipei mele, deși știm că nu am împlinit toate așteptările. Din păcate, a contat eșecul din Franța în economia luptei. A fost foarte important să ne întoarcem în primul set, care a fost foarte aproape și pierdut de propriile noastre erori. Sperăm la o victorie în ultimul nostru meci împotriva lui Vasas Budapesta, să terminăm cu trei victorii în acest sezon din Liga Campionilor și în special să le mulțumim acestor minunați suporteri, care au făcut o atmosferă extraordinară”, a spus Darko Zakoc, antrenorul principal al Volei Alba Blaj.

 

Peste 1600 de spectatori au fost alături de reprezentanta României la acest examen european început de Volei Alba Blaj cu motoarele turate. Trupa lui Darko Zakoc a condus îîn marea majoritate a primul set, distanța maximă fiind de trei puncte (7-4, 11-8), exceptând un moment în care Nantes a avut 15-14 (atunci înregistrându-se singura egalitate 14-14). Antrenorul sârb a cerut time-out, blăjenecele au făcut trei puncte la rând, însă vizitatoarele nu au cedat. Vicecampioana Franței a egalat din nou 21-21, meciul căpătând accente dramatice. Fiecare echipă a avut câte două mingi de a tranșa soarta parțialului, însă Nantes a fructificat a treia oportunitate și a câștigat cu 29-27.

Volei Alba Blaj și-a revenit din pumni, a ridicat nivelul și a dominat setul secund, în care s-a distanțat la 18-6, după o perioadă excelentă de joc, cu 10 puncte consecutive!!! Firesc, a venit egalitatea, setul fiind dominat copios de echipa din Alba, ce s-a impus cu 25-13!

Echilibrul  a revenit în meci în setul al treilea, în care s-a mers cap la cap, cu multiple egalități, până la 10-10. Nantes a avut avans de două puncte, 16-14, dar gazdele au reușit să egaleze la 17, însă vizitatoarele s-au distanțat la 22-18. Blajul a recuperat 4 puncte, a revenit pe tabelă și a egalat la 22. Nantes a ratat o primă minge de set, cu un serviciu în fileu,  a ratat-o și pe a doua (la 25-24), iar cu Ramona Rus la serviciu Blajul a întors scorul la 27-25!

Amfitrioanele au început tare și setul al 4-lea, au condus cu 7-2, au rezistat asaltului, menținându-se în avantaj 11-7 și 18-13, Ramona Rus fiind printre remarcatele setului. Volei Alba Blaj s-a clătinat puțin la 22-21, după trei puncte consecutive realizate de oponente.

Baciu cu 23 de puncte, Maja Aleksici și Bianka Busa cu câte 15 au fost principalele realizatoare ale gazdelor, în tabăra adversă remarcându-se Gicquel – cu 21 de puncte

O confruntare europeană ce prezenta miză numai pentru vizitatoare, vicecampioana Franței deținând șanse de calificare majore în etapa următoare, în cazul unei victorii. Reprezentanta României și-a propus accederea în sferturile de finală ale celei mai importante competiții continentale la nivel de cluburi, însă tocmai eșecul din meciul direct cu gruparea franceză a contat enorm în calcule.

Volei Alba Blaj: Femke Stoltenberg 4 p – Ioana Baciu 23 p, Nada Ninkovic 8p, Maja Aleksic 15 p, Bianka Busa 15 p, Sanja Gommans 5p, Silvija Popovic (libero); au mai intrat Aleksandra Cirovic, Sanja Gamma, Ramona Rus 6p. Antrenor Darko Zakoc.

Ultimul examen european va avea loc tot la Sibiu, marți, 18 februarie, cu Vasas Budapesta.

[nggallery id=7698]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea