Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO, Volei Alba Blaj – Imoco Conegliano 0-3, în Liga Campionilor | Campioana României, a doua înfrângere în Grupa D

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj a pierdut la Tg. Mureș, partida de gală cu Imoco Conegliano, scor 0-3 (22-25, 14-25, 22-25), partidă contând pentru etapa a doua a grupei D a Ligii Campionilor, ce a durat 75 de minute.

Confruntarea ce a opus ultimele două vicecampioane ale Europei a reprezentat o partidă specială pentru gruparea din „Mica Romă”, ce a susținut a 40-a întâlnire europeană din istoria clubului.

După două etape, Volei Alba Blaj nu a acumulat niciun punct și este pe ultima poziție în Grupa D a Ligii Campionilor, cu șanse reduse de calificare în sferturile de finală, Imoco Conegliano dovedindu-se mult prea tare.

*Darko Zakoc: „Ne-au lipsit trei elemente”

Felicit echipa oaspete, după meciul de săptămâna trecută (n.r. cîștigat cu 3-2) cu Vasas Budapesta, a încercat să ne arate tot ceea ce poate și a jucat mai serios decât atunci, dar noi ne așteptam la asta. În primul și în cel de-al treilea set noi am putut să oferim o rezistență mai mare, setul doi a fost cu multe oscilații, cu multe probleme, pentru că nu poți juca împotriva unor echipe de acest nivel fără a avea servicii puternice, atacuri în forță și preluare perfectă. Noi nu am avut aceste trei elemente și de aceea am pierdut. După înfrângerea de la Nantes, sunt foarte mici șansele de calificare mai departe din această grupă. Suntem obligați să jucăm cel mai bun volei posibil, pentru că din aceste meciuri trebuie să câștigăm experiență și trebuie să fie adevărate lecții pentru noi. Acum, pentru noi, obiectivul principal este câștigarea campionatului României„, a transmis antrenorul Darko Zakoc.

Am întâlnit o echipă de cel mai înalt nivel, cu jucătoare de clasă mondială, iar când joci cu asemenea formații nu ai prea multă presiune. De aceea am încercat să jucăm cât mai liber, fără complexe și au fost momente când ne-am ridicat la valoarea lor, dar în final ele au accelerat și s-au impus. Până la urmă trebuie să luăm aspectele pozitive din acest meci, în perspectiva celor care urmează și să acceptăm că a fost un „antrenament” bun pentru noi, a transmis Femke Stoltenborg.

Peste 1500 de spectatori, între care mulți copii din zona Blajului, au asistat la acest meci început în forță de amfitrioane. În primul set Volei Alba Blaj a pus multe probeme grupării italiene, ce nu s-a putut desprinde. S-a mers cap la cap, cu multiple egalități până la 19-18 pentru Volei Alba Blaj, ce a jucat de la egal la egal cu vicecampioane Europei. Aici Conegliano s-a desprins, cu 5 puncte la rând îndreptându-se spre câștigarea primului set, în care s-a impus cu 25-22, după ce adversarele au adus suspans când s-au apropiat la 21-23.

Actuala vicecampioană a Europei a început tare al doilea set, în care s-a distanțat la 8-4, menținând același ritm și controlând autoritar disputa: 18-10 și 25-14, după un parțial în care oponentele nu au mai reușit să pună probleme.

Împotriva grupării italiene ce și-a propus în acest sezon să câștige trofeul suprem din voleiul feminin continental, Blajul a încercat să șteargă impresia dezamăgitoare din întâlnirea cu Franța, reușind acest lucru în setul inaugural, dar și în al treilea.

Vizitatoarele nu s-au relaxat au început la fel de concentrat și al treilea set, însă fetele lui Darko Zakoc au avut o tresărire de orgoliu și s-au apropiat la 9-10. Ba mai mult, Baciu și compania au preluat conducerea, scor 13-11, obligându-l pe antrenorul italian la un time-out. Blăjencele nu au cedat, au rămas la conducere, având 17-15. Și-a intrat însă în rol Egonu, o adevărată forță, desemnată ulterior MVP-ul întâlnirii (cu 19 puncte), iar Conegliano a zburdat la 23-18 și a fructificat a treia minge de meci.

De altfel, Imoco Conegliano va juca, începând de luni, în China, la Cupa Mondială a Cluburilor, competiție ce reunește cele mai bune 8 echipe de pe mapamond, jocul de la Tg. Mureș fiind ultimul înaintea importantului turneu din China. La Conegliano joacă o pleiadă de vedete ale voleiului mondial, Paula Egonu, Mirian Sylla, Kimberly Hill sau Indre Sorokaite fiind doar câteva dintre voleibalistele de top legitimate la Conegliano.

Volei Alba Blaj, antrenor Darko Zakoč: Femke Stoltenborg 6 puncte – Sanja Gamma, Maja Aleksić 6p, Ioana Baciu (cpt.) 5 p, Bianka Buša 11 p, Nađa Ninković două puncte – Silvija Popović (libero); au mai jucat: Aleksandra Cirović – un punct, Ramona Rus, Noemi Oiwoh, Sanja Gommans 6 p, Kirsten Knip (libero).

Ultimul din acest an în Liga Campionilor pentru Volei Alba Blaj se va disputa joi, 19 decembrie, în deplasare, cu Vasas Budapesta, echipă ce a pierdut ieri, în etapa a doua, acasă, 0-3 cu Nantes.

[nggallery id=7575]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Cioară (Industria Galda), gol în „tricolor” la o acțiune de selecție | Patru jucători din Alba, la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atacantul Alexandru Cioară (Industria Galda de Jos) a marcat un gol în „tricolor” la o acțiune disputată la Mogoșoaia a selecționatei de fotbal amator a României. Pe lângă vârful divizionarei terțe au mai participat Juncan (Industria Galda), și alți doi jucători din Alba Cl. Marcu (Gloria Geoagiu) și Bistraie (Șoimul Băița), absentând din motive medicale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea