Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – Dinamo 3-0, în derby-ul Diviziei A1 la volei feminin | Campioana României, pas uriaș spre titlu!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj a învins Dinamo București în Sala “Timotei Cipariu”, scor 3-0 (25-19, 25-22, 26-24), ]n derby-ul campionatului, ce a opus primele două clasate, meci contând pentru etapa a doua a fazei secunde a Diviziei A1.

O victorie extrem de importantă pentru deținătoarea titlului, ce are acum 8 puncte avans în ierarhie și o șansă majoră de a cuceri trofeul, cu 8 etape înaintea încheierii sezonului, la finalul întâlnirii scandându-se „campionii, campionii”

O întâlnire derby ce s-a disputat în condiții speciale din pricina epidemiei de coronavirus. Cu suporteri ce au întat în afara sălii în primul set, ulterior fiindu-le permis accesul în sală (cu acceptul observatorului, adunându-se în jur de 60 de persoane), atmosfera a fost departe de  vulcanul ce a însemnat Sala „Timotei Cipariu” pentru adversare. Totuși s-a format o galerie ad-hoc, ce a trăit intens fiecare minge câștiată de favorite.

*Darko Zakoc: „Nu ne relaxăm, deși avem un avantaj mare”

Trebuie să rămânem concentrați, să menținem ritmul până la final. Avem un avantaj mare în acest moment, dar nu trebuie să ne relaxăm. Avem un meci dificil la Târgoviște, cu un adversar care se motivează suplimentar împotriva noastră”, a declarat antrenorul Darko Zakoc.

Spre deosebire de precedentele 3 întâlniri, fetele antrenate de Darko Zakoc au afișat o altă atitudine, ridicându-se la nivelul unui meci de o asemenea însemnătate. Bianka Busa s-a dovedit cea mai bună echipieră a Blajului, cu 16 puncte, urmată de Ramona Rus – cu 14 puncte. În tabăra cealaltă s-a distins Nneka Onyejekwe (fosta echipieră a gazdelor) – cu 12 puncte și Maria Karakasheva – cu 11 puncte.

Cu excepția unui moment din debut (3-6, de la 3-2), Blajul a condus ostilitățile în primul parțial, în care a avut mereu un avans liniștitor de 4-5 puncte, campionaa adjudecându-și prima minge de set de care a beneficiat. În  al doilea parțial, echilibrul a fost cuvântul de ordine, mergându-se cap la cap până la 20-20, moment în care amfitrioanele au avut nervii mai tari, au resistat presiunii și s-au distanțat decisiv la 24-21, chiar dacă Dinamo mai spera.

Trupa din Capitală nu a renunțat însă la luptă, a condus cu 9-7 în al treilea set, însă Bianka Busa a ieșit la rampă, restabilindu-se egalitatea pe tabelă (de la 10-10, până la 14-14). Dinamo s-a desprins la 16-14, 17-15 și 18-16. Cu cinci puncte la rând, Blajul a preluat însă conducerea și s-a îndreptat spre un succes în minimum de seturi. Scorul s-a strâns la 23-22, moment când Zakoc a solicitat time-out, însă emoțiile au crescut, întrucât Dinamo a egalat,. Ramona Rus a punctat și a adus Blajului prima minge de meci (24-23), anulată de oponente, dar gazdele au reușit să puncteze de două ori la rând și să se impună în minimum de seturi.

Grație acestui succes important gazdele își măresc șansele de a cuceri trofeul pentru al doilea an consecutiv, cu toate că mai au un hop important de trecut, sâmbătă, 14 martie, la Târgoviște, împotriva ocupantei poziției a treia (echipă ce i-a pus probleme în anterioarele dueluri).

Pregătită de Stevan Ljubicic, fostul secund al lui Zakoc timp de trei sezoane, gruparea din capitală  a avut între titluare 4 foste echipiere ale Blajului (Onyejekwe, Vujovic, Karakasheva, Hashimoto),

Volei Alba Blaj: Femke Stoltenborg 5 puncte – Ramona Rus 14 p, Nađa Ninković 7 p, Bianka Buša 16 p, Maja Aleksić 7 p, Ioana Baciu 10 p – Silvija Popović (libero); a mai intrat Sanja Gommans. Antrenor Darko Zakoc.

[nggallery id=7800]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea