FOTO: Volei Alba Blaj – CSU Belor Galați 3-1, în prima etapă a play-off-ului | Campioana a învins, dar s-a chinuit în primele două seturi

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Volei Alba Blaj a început cu dreptul a doua fază a campionatului Diviziei A1, victorie acasă, în Sala „Timotei Cipariu”, cu CSU Belor Galați, scor 3-1 (22-25, 25-22, 25-11, 25-13), însă echipa lui Darko Zakoc a avut emoții într-un joc în care era cotată favorită incontestabilă.

O victorie chinuită a campioanei, care nu s-a regăsit în primele două seturi, în care a avut o evoluție modestă, printre cele mai slabe din ultimele sezoane. Vizitatoarele au condus cu 1-0 și au pus probleme și în al doilea parțial. Lucrurile au intrat pe făgașul normal, iar în următoarele două seturi diferența de valoare și-a spus cuvântul, meciul încheindu-se după 83 de minute.

ELIT

A fost o repetiție cu public înaintea meciului de miercuri, 11 martie, derby-ul cu Dinamo, disputat tot în fața propriilor suporteri. Cele mai bune echipiere ale oaspetelor au fost Ana Maria Berdilă și Sorina Miclăuș – foste componente ale Blajului, fiecare cu câte 15 puncte.

Împotriva grupării de la Dunării, echipa din „Mica Romă” a debutat atât în campionat cât și în noul an, câștigând de fiecare dată cu 3-0. A fost a 13-a victorie din 2020 pentru formația blăjeană (a 11-a consecutivă), din 14 meciuri (un singur eșec, în Italia).

Volei Alba Blaj: Ioana Baciu (cpt.) – 21 p, 3. Nađa Ninković 16 p, Femke Stoltenborg 13 p, Maja Aleksić 12p, Ramona Rus două p, Bianka Buša 6p – 2. Kirsten Knip (libero); au mai jucat: Sanja Gamma 6p, Sanja Gommans – Silvija Popović (libero).

Dan HENEGAR