FOTO: Volei Alba Blaj – CSU Belor Galați 3-0 | Campioana, prima victorie din 2020

Paul Voicu - Primar 2020

Volei Alba Blaj, campioana României, a repurtat prima victorie din 2020, în fața propriilor suporteri, în Sala „Timotei Cipariu”, 3-0 (25-11, 25-18, 25-14), cu CSU Belor Galați, partidă contând pentru etapa a 12-a a Diviziei A1 la volei feminin (prima a returului).

Deși nu a contat pe serviciile a două jucătoare importante, Sanja Popovic Gamma (Croația) și Kirsten Knip (Olanda), jucătoare angrenate în turneul preolimpic cu naționalele respective, formația din „Mica Romă” nu a avut deloc emoții în a-și apropia victorie, una firească, ținând cont de ecartul valoric existent între combatante. Primul set a fost dominat copios de amfitrioane, ce au avut mai multe serii de puncte consecutive, câștigând fără emoții parțialul împotriva unui oponent ce a mizat pe Ana Maria Berdilă și Sorina Miclăuș, două foste echipere a Blajului.

ELIT

Al doilea set a început mai echilibrat, vizitatoarele, care au deplasat numai 7 jucătoare, ținând aproape de gruparea din „Mica Romă”, scorul fiind relativ strâns până la 12-10, moment în care deținătoarea titlului a mărit decisiv turația. Ultimul set a semănat cu cel inaugural, deținătoarea titlului aflându-se mereu în față pe tabela de marcaj, cu Aleksic și Busa – cele mai bune echipiere (fiecare câte 17 puncte acumulate).

După un succes conturat în numai 57 de minute, Volei Alba Blaj a acumulat 31 de puncte din 33 posibile, bifând a 10-a victorie stagională din 11 partide și se menține în fotoliul de lider.

Mihail David - 2020

Volei Alba Blaj: Ioana Baciu 3 puncte, Nađa Ninković 7 p, Maja Aleksić 17 p, Bianka Buša 17 p, Aleksandra Cirović 8 p, Sanja Gommans 8 p – Silvija Popović (libero); au mai intrat Femke Stoltenborg – un punct, Ramona Rus două puncte. Ștefaina Cheluță. Antrenor Darko Zakoc.

În continuare, programul echipei din “Mica Romă” cuprinde confruntarea de la Pitești, peste o săptămână, sâmbătă, 18 ianuarie, ce prefațează primul examen european al anului, deplasarea din Italia, pentru meciul cu Imoco Conegliano, din etapa a 4-a a Grupei D din Liga Campionilor (miercuri, 22 ianuarie). Respectivul joc este prevăzut în runda a 14-a a întrecerii interne, în intermediara din 15 ianuarie Volei Alba Blaj urmând să stea.

Foto: Nicu GOGA, Radio Blaj

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...