Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – CSO Voluntari 3-0 | Încălzire pentru derby-ul cu Dinamo!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj s-a impus în minimum de seturi, în Sala „Timotei Cipariu”, în partida cu CSO Voluntari, scor 3-0 (25-19, 25-14, 25-13), contând pentru etapa a 18-a a Divziei A1.

A fost o simplă repetiție cu public pentru gruparea blăjeană, în perspectiva derby-ului cu Dinamo București, un meci de foc cu contracandidata la titlu, programat sâmbătă, 15 februarie, de la ora 13.30, tot în Sala “Timotei Cipariu”, aflată la un punct distanță.

Volei Alba Blaj se poziționează pe locul întâi, cu 46 de puncte din 48 posibile.

Spre deosebire de jocul precedent, cu Rapid București, când a dat credit tinerelor, de data aceasta antrenorul Darko Zakoc a apelat la o formulă apropiată de cea ideală, cu Ramona Rus printre titulare (al doilea meci la rând în care volebalista a adunat cele mai multe puncte).

A doua reprezentație internă consecutivă a deținătoarei titlului a însemnat cea mai disproporționată confruntare a rundei intermediare a primei scene, în condițiile în care s-au duelat echipele clasate la polii opuși ai ierarhiei: liderul “Mica Roma” și gruparea din Ilfov – “lanterna roșie”, cu numai două puncte (o victorie și 14 înfrângeri). Să precizăm faptul că în acest meci, ce a durat doar 55 de minute, Volei Alba Blaj a fost considerată echipa vizitatoare, conform programării de pe FRV.

Volei Alba Blaj: Femke Stoltenborg  5p – Nađa Ninković 7p, Maja Aleksić 12p, Ramona Rus 13p, Sanja Gamma 8p,  Bianka Buša 8p – Kirsten Knip (libero); au mai intrat Ioana Baciu 9p, Aleksanda Cirovic 3p, Silvija Popovic (libero). Antrenor Darko Zakoc.

În dreptul Blajului stă un parcurs imaculat în 2020 pe prima scenă, cu 6 victorii din tot atâtea meciuri și un singur eșec în cele 8 dispute din acest an (în Liga Campionilor, în deplasare, cu Imoco Conegliano). Practic, acum începe însă greul pentru deținătoarea titlului, pe care o așteaptă un calendar încărcat și dificil în același timp, cu dispute pe două fronturi, examene majore cu Dinamo București (sâmbătă, 15 februarie), Vasas Budapesta (marți, 18 februarie), la Bacău (sâmbătă, 22 februarie) și acasă cu CSM Târgoviște (miercuri, 26 februarie) – în penultima etapă a primei părți a campionatului.

Foto: Nicu GOGA, Radio Blaj


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea