Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – CSM Tîrgoviște 3-1 | S-a tras cortina peste Divizia A1, echipa din „Mica Romă” a predat coroana

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După ce a dominat întrecerea internă și a câștigat trei campionate la rând, Volei Alba Blaj a predat coroana, ultimul meci din actuala stagiune a Diviziei A1 la volei feminin fiind o victorie în Sala „Timotei Cipariu”, cu CSM Tîrgoviște, scor 3-1 (19-25, 25-21, 25-22, 25-10).

Cum CSM București s-a încoronat și din punct de vedere matematic încă de miercuri noua regină a voleiului feminin autohton, partida din „Mica Romă” nu a avut importanță decât din punct de vedere statistic, miza find clasarea pe ultima treaptă a podiumului pentru vizitatoare, pierdută în detrimentul Științei Bacău.

Fosta campioană a început mai greu meciul pierzând primul set în care s-a mers cap la cap până la 18-18. Următoarele două parțiale au fost echilibrate, dar Volei Alba Blaj, din nou cu Cleger în prim-plan (28 de puncte) a avut nervii mai tari și le-a câștigat, pentru ca ultimul să reprezinte o adevărată umilință pentru oponente

Echipa lui Darko Zakoc a terminat pe locul secund și se conectează la viitoarele două competiții majore ce o așteaptă: turneul final al Cupei României, în 27-28 aprilie, la Bacău, dar mai ales Final Four-ul Champions League de la București, din 5-6 mai, evenimentul de seamă al ultimelor decenii în sportul românesc.

În ultima reprezentație stagională, Volei Alba Blaj a întâlnit pe CSM Tîrgoviște, prilej cu care suporterii au avut privilegiul să vadă trofeul Ligii Campionilor, miza Final Four-ului Champions League din 5-6 mai de la București.

Au evoluat pentru Blaj: Petya Barakova (un punct) – Aleksandra Crncevic (8 p), Ana Cleger (28 p), Lynda Morales (un punct), Selime Ilyasoglu (libero)– Adina Salaoru (3 p), Nneka Oniejekwe (12 p); Lena Moellers (un punct), Ramona Rus (4 puncte), Mariana Aquino (8 p), Slavina Koleva (6 p), Andreea Tamaş. Antrenori: Darko Zakoc și Stefan Ljubicic.

Sursa foto: Nicu GOGA, Radio Blaj

[nggallery id=5487]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea