FOTO: Volei Alba Blaj – CSM Tîrgoviște 3-1 | S-a tras cortina peste Divizia A1, echipa din „Mica Romă” a predat coroana

După ce a dominat întrecerea internă și a câștigat trei campionate la rând, Volei Alba Blaj a predat coroana, ultimul meci din actuala stagiune a Diviziei A1 la volei feminin fiind o victorie în Sala „Timotei Cipariu”, cu CSM Tîrgoviște, scor 3-1 (19-25, 25-21, 25-22, 25-10).

Cum CSM București s-a încoronat și din punct de vedere matematic încă de miercuri noua regină a voleiului feminin autohton, partida din „Mica Romă” nu a avut importanță decât din punct de vedere statistic, miza find clasarea pe ultima treaptă a podiumului pentru vizitatoare, pierdută în detrimentul Științei Bacău.

ELIT

Fosta campioană a început mai greu meciul pierzând primul set în care s-a mers cap la cap până la 18-18. Următoarele două parțiale au fost echilibrate, dar Volei Alba Blaj, din nou cu Cleger în prim-plan (28 de puncte) a avut nervii mai tari și le-a câștigat, pentru ca ultimul să reprezinte o adevărată umilință pentru oponente

Echipa lui Darko Zakoc a terminat pe locul secund și se conectează la viitoarele două competiții majore ce o așteaptă: turneul final al Cupei României, în 27-28 aprilie, la Bacău, dar mai ales Final Four-ul Champions League de la București, din 5-6 mai, evenimentul de seamă al ultimelor decenii în sportul românesc.

În ultima reprezentație stagională, Volei Alba Blaj a întâlnit pe CSM Tîrgoviște, prilej cu care suporterii au avut privilegiul să vadă trofeul Ligii Campionilor, miza Final Four-ului Champions League din 5-6 mai de la București.

Au evoluat pentru Blaj: Petya Barakova (un punct) – Aleksandra Crncevic (8 p), Ana Cleger (28 p), Lynda Morales (un punct), Selime Ilyasoglu (libero)– Adina Salaoru (3 p), Nneka Oniejekwe (12 p); Lena Moellers (un punct), Ramona Rus (4 puncte), Mariana Aquino (8 p), Slavina Koleva (6 p), Andreea Tamaş. Antrenori: Darko Zakoc și Stefan Ljubicic.

Sursa foto: Nicu GOGA, Radio Blaj

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...