Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – CSM Tîrgovişte 3-0! Spectacol în Sala „Timotei Cipariu”, tripla campioană și-a respectat blazonul

Publicat

în

La prima apariție în fața fanilor după ce s-a încununat pentru a treia oară la rând campioana României, Volei Alba Blaj și-a dovedit valoarea incontestabilă și a câștigat 3-0 (25-12, 26-24, 25-20), cu CSM Tîrgovişte, derby-ul primelor două clasate din Divizia A1.

Atmosferă de sărbătoare în Sala „Timotei Cipariu”, chiar dacă nu a fost plină, cu spectatorii blăjeni  alături de „mândria județului”. Departe de tensiunea precedentelor două finale, în care Blajul a avut câștig de cauză în detrimentul dâmbovițencelor, întâlnirea a însemnat și o revanșă a campioanelor în fața echipei care acum două săptămâni i-a produs primul eșec din 2017.

Deși partida nu avea nicio importanță în ceea ce o privește, Volei Alba Blaj a început excelent jocul, primul set fiind o simplă formalitate și câștigat cu 25-12.

Electrica Furnizare Discount

*Al doilea set, incendiar

În al doilea set CSM Tîrgoviște și-a amintit că are șanse la locul secund și a început să pună probleme. Echipa lui Dragan Nesic s-a aflat la conducere, obligându-l pe Zakoc să ceară time-out la scorul de 6-12. Cursa de urmărire a dat roade, galeria și-a intrat în rol, egalitatea s-a ivit la 17, mergându-se cap la cap până la 20-20. Blajul a avut o zvâcnire de orgoliu, s-a distanțat la 23-21, a fost egalată la 23, însă în cele din urmă a fructificat prima minge de set.

În ciuda relaxării evidente din jocul amffitrioanelor, Volei Alba Blaj nu a renunțat la luptă deși și în setul al treilea a început mai modest. Gazdele au remontat ecartul, s-a ajuns la 16-16, întânirea fiind pe aceleași coodonate ca și în setul precedent. Blajul s-a distanțat iar la 21-18 prin admirabila Adina Salaoru, iar finalul setului a fost la discreția campioanelor, care au dominat

„Ole, ole, ole, ola, aplaudaţi campioana”,a fost sloganul zilei în Blaj, urbe devenită capitala voleiului feminin autohton începând din 2015.

Echipa din Blaj s-a impus în minimum de seturi, după două reveniri spectaculoase, de la 12-17 în setul secund şi de la 5-11 în setul al treilea.

Statistică (sursa Nicu Goga, Radio Blaj): Volei Alba Blaj a realizat în acest meci 76 de puncte: 8 aşi, 47 atacuri, 12 blocaje, 9 erori ale adversarului; – CSM Târgovişte a realizat în acest meci 56 de puncte: 34 atacuri, 8 blocaje, 14 erori ale adversarului;

Adina Salaoru (Volei Alba Blaj) a realizat cele mai multe puncte – 16, urmată de Milagros Collar (CSM Târgovişte) – 15 şi Nadja Ninkovic (Volei Alba Blaj) – 14;

Nneka Onyejkwe şi Nadja Ninkovic, ambele Volei Alba Blaj, au reuşit cele mai multe puncte din blocaj – câte 3;

Adina Salaoru (Volei Alba Blaj) a reuşit cele mai multe puncte din serviciu – 4;

Volei Alba Blaj a realizat o medie de 46% preluare pozitivă (29% perfectă), CSM Târgovişte înregistrând o medie de 26% preluare pozitivă (13% perfectă);

Samara Rodrigues de Almeida (Volei Alba Blaj) a avut cea mai bună preluare (55% pozitivă, 45% perfectă), de la CSM Târgovişte cel mai bun procentaj fiind realizat de Suzana Cebici (50% pozitivă, 30% perfectă).

Volei Alba Blaj: Ana Antonijevic – Adina Salaoru (cpt.), Nadja Ninkovic, Samara Rodrigues, Tatsiana Markevich, Nneka Onyejekwe, Marina Vujovic (libero); au mai jucat Rebecka Lazic, Ana Grbac; Ana Maria Berdilă, Dubravka Djuric, Lisa Kramer.

Publicitate

Sport

FOTO| Vasile Hârjoc, rezultat de excepție la BMW Berlin Marathon: Locul 4 pentru alergătorul cugirean

Publicat

în

Eveniment sportiv de masă, BMW Berlin Marathon, desfășurat în mod traditional în ultimul weekend din septembrie, a adunat și de această dată ( 25 septembrie) peste 40.000 de alergători din întreaga lume. Cursa de maraton realizată pe distanța oficială de 42,195 km s-a desfășurat pe un traseu aflat pe străzile din Berlin, iar în cadrul acesteia au luat parte atât sportivi profesioniști cât și amatori.

La grandiosul concurs a participat și cunoscutul atlet veteran Vasile Hârjoc de la C.S. ,,Metalurgistul” Cugir, nelipsit de de foarte mulți ani, de la asemenea manifestări de anvergură.

Și de această data, Vasile Hârjoc (categ. + 65 ani) a obținut un rezultat de excepție, situîndu-se pe poziția a IV-a, terminând cursa în 3 ore 24 minute 6 secunde. Potrivit lui Hârjoc, în fața sa au finalizat proba reprezentantul Irlandei de Nord, al Norvegiei și Elveției. El a fost urmat – (locul 5) de maratonistul Statelor Unite.

Electrica Furnizare Discount

,,A fost o luptă destul de grea, cu un număr record de participanți, iar locul IV înseamnă pentru mine un mare succes. Acum, mă gândesc la marile competiții care vor avea loc anul viitor și anume: Campionatele Mondiale de Maraton de la Londra (luna aprilie) și Tokyo (septembrie 2022)”, ne-a declarat atletul cugirean.

Constantin PREDESCU

Citește mai mult

Sport

Viitorul Sântimbru a schimbat liderul după succesul net de la Daia Română | Viitorul Vama Seacă – prima victorie

Publicat

în

CS Universitatea Alba Iulia este noul lider al Ligii a 4-a, după ce Viitorul Sântimbru a câștigat net, 3-0, la Daia Română, împotriva formației ce avea maximum de puncte după 4 runde! De asemenea, și Viitorul Vama Seacă a repurtat primul succe stagional.

Viitorul Vama Seacă – Hidromecanica Șugag 2-1 (2-0)

Trupa din comuna Hopârta a spart gheața și și-a trecut în drept primul succes stagional (în precedentele două jocuri interne a strâns un singur punct. Viitorul s-a desprins după nicio jumătate de joc, golurile fiind marcate de Vaida (2) și I. Cociș (28), diferență cu care s-a intrat la vestiare. La reluare, C. Diaconu (75) a redus diferența dar nu a fost îndeajuns pentru nou-venita în Liga a 4-a ce a avut trei deplasări (toate înfrângeri) în aceste 4 runde.

Electrica Furnizare Discount

Spicul Daia Română – Viitorul Sântimbru 0-3 (0-2)

Imprevizibila formație din Galtiu a furnizat surpriza rundei: 3-0 la Daia Română, împotriva fostului lider ce avea maximum de puncte după 4 partide. A fost un meci al orgoliilor în condițiile în care antrenorul gazdelor Ștefan Fogoroși a colaborat cu familia Hulea în Liga a 3-a, ediția trecută, la Industria, despărțirea producându-se după o gluimă deloc gustată, de 1 aprilie. Defensiva dăiană, cea mai bună a eșalonului până la ora acestui meci, învinsă o singură dată, în prima rundă, cu Energia Săsciori, a fost răpusă de reușitele lui Biro (22), Cos. Olălău (41) și Mucea (88). Viitorul Sântimbur venea după trei eșecuri, însă a câștigat pe un teren greu și a schimbat liderul, CS Universitatea prelunând șefia

Citește mai mult

Sport

Liga a 4-a: Industria Galda a urcat pe trei, CIL Blaj – remiză cu Olimpia, Performanța Ighiu – prima victorie

Publicat

în

Alte trei jocuri din etapa a 5-a a Ligii a 4-a:

Kinder Teiuș – Performanța Ighiu 1-3 (1-2)

Au marcat: D. Stanciu (36, penalty), respectiv C. Dănilă (8), Tripșa (22, penalty), S. Turuș (75).

Electrica Furnizare Discount

Duelul dintre cele două grupări ce nu au câștigat în acest sezon a fost tranșat de vizitatori. Performanța reușește primul succes al campionatului (a mai câștigat și cu Târnevele Tiur, dar rezultatul a fost anulat de retragerea oponenților). Teiușenii gustă din nou din cupa amărăciunii și rămân cu “lanterna roșie”, fără punct acumulat. În actul secund, pentru aproximativ 10 minute, în ofensiva oaspeților au fost concomitent în teren tatăl Călin Dănilă (46 de ani) și fiul Cătălin Dănilă (17 ani).

CIL Blaj – Olimpia 1-1 (1-1)

Au marcat: Timiș (5), respectiv An. Bălan (25).

Formația din “Mica Romă” și-a menținut imbatabilitatea stagională și după al 5-lea val., însă a pierdut primele puncte interne, contra vecinei din ierarhie. Olimpia, o altă formație revelație a acestui start de sezon, la fel ca gruparea blăjeană, a realizat prima remiză, rezultat stabilit în prima jumătate de oră. Gazdele veneau după două succese consecutive, iar aiudenii au bifat a doua deplasare succesivă, etapa precedentă, la Zlatna, suferind primul eșec, într-un moment în care acumulaseră trei succese la rând.

Industria Galda de Jos – Inter Unirea 3-2 (2-1)

Au marcat: Bălaș (32), P. Medrea (39), An. David (58), respectiv Val. Drăgan (16), Sas (89).

Întâlnire spectaculoasă, cu răsturnări de sitiuații pe tabelă. Oaspeții au punctat primii, prin Val. Drăgan (ce a marcat iarăși, după ce a făcut-o și runda precedentă contra trupei lui Mihai Manea), dar amfitrionii au preluat inițiativa și s-au distanțat la 3-1, diferență decisivă în economia disputei. Industria venea după două remize acasă (cu același scor 1-1, cu CS Universitatea și CS Zlatna – o uriașă surpriză), acum reușind primul succes în fața fanilor (a doua partidă câștigată la rănd) și urcând pe treapta a treia a podiumului. “Interiștii” s-au predat greu, la fel ca etapa anterioară, pierzând la o diferență minimă în fața unei alte protagoniste la lupta la vârf.

Partidele Viitorul Vama Seacă – Hidromecanica Șugag și Spicul Daia Română – Viitorul Sântimbru sunt la ora 17.00

Lucian DĂRĂMUȘ

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare