Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – CSM Târgoviște 3-0 | Desfaceți șampaniile, vine al 6-lea titlu

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj a câștigat în Sala „Timotei Cipariu”  derby-ul Diviziei A1 cu CSM Târgoviște, scor 3-0 (25-23, 25-11, 25-20) și este foarte aproape să recucerească titlul național, având 7 puncte avans în ierarhie, cu 4 jocuri înainte de final! „Campionii, campionii” s-a scandat la final, Blajul pregătindu-se să redevină regina voleiului feminin autohton.

Cu meci sâmbătă, de la ora 14.00, la Voluntari, echipa din „Mica Romă” mai așteaptă, cu 4 runde înainte de final, confirmarea matematică a revenirii titlului în „Mica Romă”. Volei Alba Blaj a câștigat net ultimele 3 dueluri cu gruparea din Dâmbovița și este foarte aproape de o triplă istorică: Supecupa României, Cupa României și campionatul!

O atmosferă electrizantă în Sala „Timotei Cipariu”, plină până la refuz cu o jumătate de oră înaintea startului, fanii blăjeni împingându-și favoritele spre o victorie ce netezește drumul spre al 6-lea titlu național, succes parafat în 76 de minute. „Roșu” a fost culoarea favorită în tribune, iar fetele lui Stevan Ljubičić au defilat în acest meci decisiv. Primul parțial a fost dominat de gazde, ce au condus în permanență, având și 5 puncte avans (13-8), însă vizitatoarele s-au apropiat periculos, egalând la „19”. Târgoviște a ținut aproape (21-22, 22-23), a anulat prima minge de set, dar până la urmă a cedat: 25-23 pentru Blaj.

Al doilea set a fost un marș al gazdelor ce au dominat copios distantându-se la 9-1, o diferență radicală materializată într-un parțial adjudecat în stil de echipă campioană: 25-11! „Totul sau nimic” a fost în al treilea parțial, în care în premieră oaspetele au avut avans de două puncte: 9-7, 11-9, 14-12 și chiar 3 (15-12), dar oponentele au reglat ritmul și au egalat la „15” și s-au desprins la 19-16, un avans decisiv, întrucât dâmbovițencele au căzut definitiv.

Volei Alba Blaj: Gergana Dimitrova –  11 puncte, Nađa Ninković – 10, Victoriia Russu – 16, Olga Strantzali – 8, Jovana Kocić – 3, Slađana Mirković – unul,  Milica Ivković – libero; au mai intrat Andreea Ispas – libero, Sorina Miclăuș, Iarina Axinte; Jovana Cirković, Andra Artin, Daiana Roman, Noemi Moldovan.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, jucătorii din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, sunt cei 5 jucători din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României Fundașul Alexandru Juncan (29 de ani), mijlocașul Bogdan Oniche (29 de ani), atacantul Alexandru Cioară (29 de ani), toți de la Industria Galda de Jos, plus portarul Sergiu Bistraie (20 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea