FOTO: Volei Alba Blaj – ASPTT Mulhouse 3-2, în Champions League! Meci dramatic, tranșat în tie-break, o revenire fantastică și a patra victorie la rând!!!

Paul Voicu - Primar 2020

Volei Alba Blaj a obținut o victorie dramatică, după un meci extenuant, în Champions League, la Sibiu, cu ASPTT Mulhouse, scor 3-2 (15-25, 25-21, 20-25, 28-26, 15-13) și a strâns 11 puncte în competiția supremă, având 4 succese în Grupa A, al cărui lider este. 

O calificare istorică în  Playoff 6 se poate realiza în 22 februarie, când la Sibiu poposește Developres SkyRes RZESZOW. 

ELIT

O partidă dramatică, în care Blajul a fost condusă cu 1-0 și 2-1, dar a remontat, a egalat după un set patru dramatic și a împins confruntarea în setul decisiv, confruntarea fiind tranșată la tie-break! 

*Tie-break interzis cardiacilor!

În al cincilea set, Blajul a început perfect conducând cu 4-0, chiar dacă Vujovic a suferit o accidentare, în încercarea de a salva o minge! Mulhouse face primul punct la 0-5, dar nu renunță și strânge scorul la 5-8! Mingi pe muchie de cuțit, faze tranșate după arbitraj video și scorul ajunge la 8-10. Emoțiile sunt imense, însă Cleger (MVP-ul întâlnirii, cu 3-1 de puncte!!!) rezistă și face 11-9, după ce campioana Franței a remontat de la 5-10! Tot cubaneza face 14-12 și aduce prima minge de meci, când iarăși e nevoie de revederea fazei la 14-12 și nervii erau întinși la maximum.

Mihail David - 2020

Reprezentanta României a ratat șansa de a rezolva calificarea, a pierdut un punct și trebuie să adune puncte în următoarele două întâlniri pentru a accede în Playoff 6 a Ligii Campionilor, cu Developres SkyRes RZESZOW (în 22 februarie, la Sibiu) și apoi la Zurich. Cum Volero a învins în Polonia, scor 3-1, în clasament Volei Alba Blaj are 11 puncte (4 vicoorii), urmată de Volero Zurich – cu 7, Developres Rzeszow și Muhlouse – câte trei (eliminate din cursa spre prima poziție).

Partida de coșmar cu CSM București din Divizia A1 s-a translatat în primul set al confruntării din „Champions League” de la Sibiu pentru campioana României, ce s-a văzut depășite la toate capitolele. Muhlouse a condus în permanență, la diferențe considerabile, adjudecându-și fără emoții primit set, 25-15.

Setul secund a început la fel de prost pentru formația din „Mica Romă”, care a avut însă o revenire spectaculoasă, cu 6 puncte consecutive, de la 8-12, la 14-12. A fost momentul cheie al setului, cu amfitrioanele îndreptndu-se spre egalitate pe tabelă, deși Mulhouse s-a apropiat la 20-22.

Un echilibru s-a înregistrat în al treilea set, până la 8-8, când trupa lui Zakoc iar a coborât nivelul, oponentele profitând de prestația oscilantă a adversarelor. Mulhouse a fost în prim plan, ajungând la 20-15, în condițiile în care doar Nneka Oniejekwe mai opunea rezisteță la fileu, iar vizitatoarele s-au apărat fabulos.

*Setul patru, dramatic!

„Rezistența franceză” a continuat și în setul următor, când s-a mers cap la cap până la primul time-out tehnic, când Blajul avea avantaj minim. Dar de aici s-a înregistrat căderea și de la 10-7, oaspetele au reușit 7 puncte sucecsive, au răsturnat situație, au preluat inițiativa, iar la al doilea time-out tehnic conduceau cu 16-13! Publicul a încercat să le trezească pe Salaoru și compania, dar în zadar. Mulhouse a a avut nervii tari și s-a impus, cucerind toate punctele. Blajul s-a apropiat la 19-20 și 21-22, într-o ultimă încercare. Blajul a mai răsturnat iarăși scorul la 23-22, a avut minge de set, de a egala la seturi, dar Cleger a servit în fileu. Un set incendiar, un challenge, s-au făcut 25-24, dar iarăși egalitate. La 27-26, Blajul a avut a 4-a minge de set.

*Asistență record, spectacol în tribune

Peste 1900 de spectatori au fost prezenți în Sala „Transilvania”, tribunele fiind pline. Galeria Blajului a fost iarăși la înălțime avâdn un mesaj special pentru favorite: „Noi credem încă în VOI! Haide Volei Alba Blaj”. O atmosferă de mare meci, în setul secund făcându-și apariția celebrele valuri sud-americane create în tribune.

 

Au evoluat pentru Blaj: Petya Barakova – Adina Salaoru, Mariana Aquino, Ana Cleger, Nneka Oniejekwe, Aleksandra Crncevic – Marina Vujovic (libero); au mai jucat Lena Moellers, Selime Ilyasoglu, Lynda Morales, Slavina Koleva, Ramona Rus. Antrenori: Darko Zakoc și Stefan Ljubicic.

Dan HENEGAR

8 Comentarii

NICIO TREABA 7 februarie 2018 at 20:58

Care e media de varsta in „galerie”? 15 ani?! La culcare, copii…

Andrei 7 februarie 2018 at 22:33

Pai daca oamenii de varsta ta „foarte înaintată” nu sunt pasionati la fel de mult ca si copiii,ce problema ai.Copiii sunt viitorul.

Raul 8 februarie 2018 at 0:28

Corect.

Corleone 8 februarie 2018 at 10:19

Felicitari echipei! Felicitari conducatorilor clubului si staff-ului tehnic! Felicitari suporterilor! Hai Volei Alba Blaj!

Una alta 8 februarie 2018 at 11:43

Nu are nimeni vreo problema…doar ca suntem obisnuiti poate cu ultrasii de la baschet si fotbal. Iar cand te uiti la copiii astia te apuca panica, parca e reclama la lapte praf. Singur, Gusti sef peste copii…

copilnadrul 8 februarie 2018 at 12:08

„Pai daca oamenii de varsta ta „foarte înaintată” nu sunt pasionati la fel de mult ca si copiii,ce problema ai.Copiii sunt viitorul.”

Da or sa aiba un viitor stralucit de bautori de bere si spargatori de seminte intre dinti……..

Un chico 8 februarie 2018 at 15:09

Urmare a calificarii VC (nu WC) Alba Blaj in fazele superioare ale Ligii Campionilor, e valvataie mare in lumea ultra’. Se zvoneste ca prescolarii de la Blaj ar vrea sa „le dea interval” huliganilor de la Galatasaray, Fenerbahce si Dinamo Moscova. Fereasca D’zeu!!!

Corleone 9 februarie 2018 at 12:03

Mda … inteleg ca a devenit o rusine sa te comporti civilizat si sa mergi cu familia la un meci de volei sau baschet? … reteta actuala te impinge sa fi „ultras”, „huligan”, „grobian” … chiar daca habar nu ai cu cine joaca echipa „ta” sau habar nu ai despre regulile acelui joc. Hai sictir si mai treziti-va!
Felicitari suporterilor civilizati (indiferent de varsta)!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...